in

Zwangerschapstest helpt om het leven van deze 18-jarige jongen te redden.

Maandenlang had hij last van vreselijke buikpijn. Ook de artsen wisten niet wat er met de jongen scheelde. Toen ze geen uitweg meer zagen, grepen ze naar buitengewone maatregelen.

De 18-jarige Byron uit het Verenigd Koninkrijk had zopas zijn middelbare school afgemaakt. Maar steeds werd hij geplaagd door buikpijn. Maar zijn arts stelt hem gerust: het waren niet meer dan spierkrampen als gevolg van intensief sporten.

Maar de pijn wordt alsmaar erger. Tijdens een controle bij de dokter ontdekken ze dat er iets in de buik van de tiener groeit. De echografie verraadt de waarheid. Byron heeft geen buikpijn. Hij heeft kanker. En het is al naar zijn longen uitgezaaid. Maar in het ziekenhuis kan men hem geen uitsluitsel geven over welke type kanker het is. Het kunnen er twee tot zelfs vijf verschillende zijn. Maar het is echter wel cruciaal dat hierover snel uitsluitsel komt om hem op de correcte manier te kunnen behandelen.

Lees ook  Vrouw wordt 10 jaar lang opgesloten met haar kinderen in deze kruipkelder. Ze wordt er m*shandeld en verk*cht, maar het ergste moeten de kinderen dan nog doorstaan

Terwijl de artsen maar blijven gissen, houdt Byron het niet langer uit. Hij dacht zijn hele leven nog voor zich te hebben. Nu is hij ziek en de artsen weten niet precies wat het is.

Byron werd ondergebracht in een ziekenhuis voor jongeren met kanker. Daar komt hij op een ongewoon idee: ze laten de jongeman een zwangerschapstest doen en het ongelofelijke gebeurt: Byron test positief.

Het resultaat is nochtans echt. Zwangerschapstesten worden bij mannen immers ook gebruikt om teelbalkanker op te sporen. Bij deze kankervorm worden dezelfde hormonen als tijdens een zwangerschap geproduceerd.

Lees ook  Zwarte pieten dit jaar voor het laatst in Eindhoven tijdens Sinterklaasintocht

Eindelijk weet men welke vorm van kanker het is. Teelbalkanker in stadium 4. Het is niet alleen naar de longen uitgezaaid maar ook naar de buikholte. De behandeling moet onmiddellijk opgestart worden om het leven van Byron te kunnen redden. Hij ondergaat meerdere rondes chemo. Verder verwijdert men het kankerweefsel in zijn teelbalen en in zijn buik.

Byron had geluk: de behandeling slaat aan. “Het was een komisch gevoel toen de dokters me zeiden dat ik terug gezond was”, vertelde Byron. Vandaag weet de jongen het leven meer dan ooit te waarderen en geniet met volle teugen van elke dag.

Peuter gedood door suïcidale man die van een gebouw sprong en bovenop hem belandde.

Hij onderging meer dan 100 operaties en verdriedubbelde de omvang van zijn achterwerk. Dit is de gestoorde rekening.