in

Zwangere merrie en veulen gedumpt uit vrachtwagen en landen in diepe klei – zijn allebei dood

Wanneer dieren het slachtoffer worden van geweld aangebracht door de mens, bloedt mijn hart, en dat van alle dierenvrienden.

Dieren verdienen behandeld te worden met respect en liefde. Zeker wanneer ze buitensporig brutaal worden behandeld, is het moeilijk om onze emoties onder controle te houden.

Een zwangere merrie die zich op een transportvracht bevond, kwam brutaal aan haar einde.

Elke dag worden dieren getransporteerd, van kwekerij naar slachthuis, van slachthuis naar winkels, enzovoort.

Maar wanneer het erg slecht weer is, wanneer het stormt bijvoorbeeld, is het niet het beste moment om met je familie of met een hele hoop dieren onderweg te zijn.

Het is beter dat je binnen blijft en jezelf beschermt, en wie of wat je vervoert. Zeker met een paardentransport!

Maar toen er een helse storm losbrak in Engeland, besloot een man om toch verder te gaan met zijn paardenvracht. In zijn vrachtwagen zat ook een zwangere merrie, Cecilia. Het beest werd gedwongen om mee te gaan, zelfs tijdens deze zware storm.

Lees ook  Het echtpaar neemt een wilde bruine beer als huisdier. Na 23 jaar laat het beest zich tijdens een fotoshoot van zijn liefste kant zien

Maar tijdens de hobbelige en gevaarlijke rit was het moeilijk voor de merrie om haar evenwicht te houden. Daardoor viel het paard uit de vrachtwagen en belandde ze in de modder. Haar eigenaar negeerde dit echter en reed gewoon verder.

Jaren verwaarloosd
Daarnaast was de merrie al jarenlang verwaarloosd door de eigenaar, en was ze niet sterk genoeg om recht te staan uit de natte klei.

Uiteindelijk vond een voorbijganger het dier en sloeg hij alarm. Gelukkig slaagden enkele mensen erin om het dier uit de modder te halen.

“Ze was bedekt onder de klei van kop tot teen en haar hartslag was 100 per minuut. Ze vertoonde verschillende signalen van uitdroging en ondervoeding,” zegt Katie Snalune van de dierenkliniek waar het beest verzorgd werd. Dat meldt The Mirror.

Lees ook  Hondeneigenaar deelt ‘geniale’ truc met sokken om honden met vuurwerkangst te helpen

Moest dood
Cecilia vocht voor haar leven en voor dat van haar zes maanden oude veulentje die ze in haar buik droeg.

Maar dat was niet voldoende. “Ondanks de intensieve zorgen, zakten haar organen in elkaar en moesten we haar dooddoen,” zegt Katie.

Katie zegt dat het niet de eerste keer is dat zo’n incidenten gebeuren, waar dieren koudweg gedumpt worden.

“Ik bied gratis mijn veterinaire hulp aan, dus contacteer me zeker. Helaas kan ik anderen niet leren hoe ze moeten zorgen voor dieren. Dat is aan hen.”

ZO triest voor deze merrie en haar ongeboren baby. Je bent in onze gedachten. Rust in vrede!

Dementie vs. Alzheimer: dit is het verschil tussen de ziektes

Vrouw wil na echtscheiding nieuwe man vinden – na haar nieuwe transformatie heeft haar ex spijt