in

Zwangere drachtige Shetlanders in buik geschopt door hangjongeren

Priscilla uit Ittervoort is op zoek naar getuigen die misschien meer weten over een groep jongens die haar drachtige Shetlanders hebben mishandeld. Ook hebben ze van alles gesloopt in de wei waar de pony’s staan.

“Ik kwam vrijdagavond bij de wei aan en merkte meteen al dat de pony’s anders reageerden. Ze waren onrustig en een beetje gestrest”, vertelt Priscilla. “Toen ik verder liep zag ik dat de waterbakken waren omgegooid en dat het een grote puinhoop was in het schuurtje. Ook is het draad om de weide kapot gemaakt.”

LEES OOK!
Vliegende schildpad vliegt in de voorruit van een auto terwijl deze over de snelweg reed

Ze plaatste op Facebook foto’s van de ravage, plus een getuigenoproep. En met succes. “Nadat ik mijn verhaal op Facebook had gezet kwam er een reactie binnen van mensen die iets hadden gezien. Ze vertelden dat er een aantal jongens op de wei zijn gezien. Een paar daarvan schijnen op de Shetlanders te hebben gezeten en zelfs ook in hun buik hebben geschopt.”

‘Weigerden weg te gaan’
Die mensen hebben de jongens wel aangesproken, maar zonder succes. “Ze weigerden weg te gaan”, zegt Priscilla. Sterker nog: “Een van die jongens liet zelfs weten weer terug te komen! Ik ben boos want de pony’s zijn nu helemaal gestrest”.

LEES OOK!
Karen wurgt eigen hond terwijl ze de politie belt omdat ze boos is op filmer

De politie heeft haar al benaderd, want die hebben haar Facebook-bericht ook gezien. Ze heeft de controle rond haar wei opgeschroefd. “Ik ga nu om de paar uur kijken bij de shetlanders, want ik hoop niet dat ze terugkomen.”

 

Vermiste Ciska Kapteijns (83) dood gevonden in vaart in Den Bosch

Bevestigt André Hazes relatiecrisis met Monique Westenberg?