in

Zorgverzekeraars willen niet dat je deze bespaar trucs ontdekt

Veel mensen vinden overstappen van zorgverzekering eng. Dit is echter nergens voor nodig. Je wilt natuurlijk kosten besparen door minder premie te betalen, maar je wilt ook geen peperdure rekening ontvangen als je wel wat overkomt. Wij helpen je graag met het afsluiten van de beste zorgverzekering via deze 7 onmisbare tips!

1. VERHOOG JE EIGEN RISICO EN BESPAAR OP JE PREMIE
Het minimale bedrag voor je eigen risico bedraagt € 385. Door je eigen risico te verhogen tot een maximum van € 885; ga je geld besparen op je premie!

HOE DAN?

Zoals je in de tabel hierboven kunt zien, bespaar je gegarandeerd geld op je premie. Echter loop je wel het risico dat je tot € 885 zelf moet betalen wanneer je iets overkomt.

WAAROM RADEN WIJ DEZE STRATEGIE DAN NOG STEEDS AAN?

Het voorbeeld hieronder geeft de situatie van Jan weer. Jan is 21 jaar en sluit de goedkoopste basisverzekering af met een eigen risico van € 885. Hij doet dit in dit geval bij Anderzorg. Hij bespaart bij deze maatschappij 275 euro aan premie er jaar op het eigen risico. Helaas overkomt Jan voor het eerst in 3 jaar iets, waardoor hij € 600 aan eigen risico moet betalen. Hij had hiervan sowieso al € 385 zelf moeten betalen, ook als hij zijn eigen risico niet had verhoogd.

Doordat Jan zijn eigen risico heeft verhoogd naar € 885, moet hij de overige € 215 ook zelf betalen. Uiteindelijk bespaart Jan toch 60 euro doordat hij meer heeft bespaard op zijn premie dan dat hij (extra) heeft uitgegeven aan zorgkosten.

Dit wil natuurlijk wel zeggen dat wanneer je onverwachts toch hoge zorgkosten maakt, je deze kosten zelf moet kunnen betalen. Het is dus altijd verstandig om hetgeen je maandelijks bespaart op je spaarrekening, opzij te zetten voor het geval je het dringend nodig hebt.

2. BESPAREN OP DE AANVULLENDE VERZEKERING
Heb je meer nodig dan alleen de basisverzekering? Je kunt dan ook kiezen voor een aanvullende verzekering. Met een aanvullende verzekering kun je bijvoorbeeld vergoedingen krijgen voor de tandarts wanneer deze kosten hoog oplopen. Kijk dus goed naar wat je aankomend jaar nodig hebt.
Hieronder vind je een aantal tips voor het kiezen van een aanvullende verzekering.

Lees ook  Dame neemt HEERLIJK wraak op viespeuk die haar ongepast prentje stuurt: “HELP!”

BESPAREN OP JE TANDARTSVERZEKERING
Wanneer je jaarlijks of halfjaarlijks voor een consult naar de tandarts gaat, is het raadzaam om je tandartskosten niet mee te verzekeren. De premie overtreft dan namelijk de kosten van de tandarts. Ga je vaker naar de tandarts voor een duurdere ingreep? Bekijk dan goed welke aanvullende verzekering voor jou het beste past.

BESPAREN OP FYSIOTHERAPIE
Is sporten niet jouw allergrootste hobby, maar voel je je nog wel fit, dan is het uiteraard niet nodig om een verwerking voor fysiotherapie af te sluiten. Ben je al wat ouder of een echte sportfanaat? Wellicht is een aanvullende verzekering voor jou dan noodzakelijk. Verwacht je hoge kosten voor de fysiotherapie? Stem dan de zorgverzekering hierop af.

BESPAREN OP JE BRIL OF LENZEN
Draag je lenzen of een bril, maar zijn er geen andere zaken waarvoor je een aanvullende dekking nodig hebt? Verzeker je bril dan niet!

HOEZO DAN?
Een aanvullende verzekering voor je bril en/of lenzen zijn vaak gebundeld met andere dekkingen en vergoedingen als buitenlanddekking of fysiotherapie. Voor ieder van de vergoedingen betaal je een premie. Wanneer je alleen een aanvullende verzekering wilt voor je bril, betaal je ook veel premie voor dekkingen die je niet gaat gebruiken. Dit zorgt er doorgaans voor dat het goedkoper is om je bril zelf te betalen dan om een vergoeding ervoor te ontvangen via een zorgverzekeraar.

3. VERZEKER JE GEZINSLEDEN MEE
Heb je kinderen onder de 18? Verzeker deze dan mee in de polis van de ouder met de meest uitgebreide dekking. Op deze manier is je kind gratis het beste verzekerd.
Ben je 18 jaar of ouder. Vergelijk er dan op los en kies vervolgens de goedkoopste verzekering.

Lees ook  Dit 15-jarige meisje verdwijnt voor 29 dagen – dan wordt ze gevonden en vertelt ze haar verhaal

4. CHECK OF JE NIET DUBBEL VERZEKERD BENT
Heb je een doorlopende reisverzekering inclusief medische kosten in het buitenland? Waarschijnlijk ben je dan al verzekerd voor onverwachte zorgkosten in Europa of Wereldwijd. Het is dus verstandig om te kijken of hiervoor nog een aanvullende verzekering nodig is.
*Een reisverzekering vergoedt alleen de kosten wanneer je op vakantie bent

5. BEKIJK OF JE RECHT HEBT OP ZORGTOESLAG
Mensen denken vaak dat ze geen recht hebben op zorgtoeslag. Toch kan dit wel het geval zijn en dit kan jaarlijks tot wel € 1128 per persoon besparen. Om recht te hebben op een zorgtoeslag, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Bekijk deze voorwaarden via de Belastingdienst.

6. VERZEKER NIET VIA EEN COLLECTIEF
Ooit van collectief verzekeren gehoord? Deze manier van verzekeren werkt net als een groepskorting. Wanneer alle verzekerden hetzelfde pakket afsluiten, biedt de verzekeraar korting aan. Deze pakketten zijn vaak behoorlijk uitgebreid. Verwacht je dat je weinig aanvullende zorg nodig hebt? Dan is het in de meeste gevallen goedkoper om je eigen zorgverzekering af te sluiten.

7. VERGELIJK ZORGVERZEKERINGEN VIA DEZE SLIMME VERGELIJKER
Wil je graag een goedkopere zorgverzekering, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Vergelijk dan de zorgverzekeraars dan hier met elkaar.

HOE DAN?
Door bij een vergelijker je gegevens in te vullen, worden alle verzekeraars met elkaar vergeleken. Hieruit komt vervolgens een lijstje met de goedkoopste en best gekwalificeerde polissen. Dit zal het kiezen een stuk eenvoudiger maken.

BONUS TIP : VOORDELIG VERZEKEREN ALS STUDENT
Als student heb je waarschijnlijk niet zoveel zorg nodig. Mocht dit het geval zijn, dan is het goedkoper om je eigen risico op maximaal te zetten en het bespaarde bedrag maandelijks opzij te zetten voor het geval er toch iets gebeurt. Zo kun je tot wel € 275 per jaar besparen bij sommige verzekeraars!

Linda de Mol vertelt openhartig hoe zij haar s*ksleven nog spannend houdt

Smakelijke én verrassende carrièrestap voor nieuwslezeres Dionne Stax