in

‘Zonder corona was ze ongetwijfeld 94 jaar geworden, net als haar moeder’

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Marie-Louise Weemaes (84) uit Hulst.

Haar dochter Nicole:
“Mijn vitale, spontane, enthousiaste moeder zat nog vol levenslust. Ze kwam uit een gezin waar ze altijd heel hard moest werken.

Dat bleef ze haar hele leven doen, samen met haar man. Ze hebben zelfstandig twee bedrijven opgericht en verkochten toentertijd de allereerste televisies aan het hele dorp: een unicum!

“Door onder meer dat harde werk, heeft mijn moeder haar hele leven lang een goede conditie gehouden. Zo goed zelfs, dat ze mij er met gemak uitreed op de fiets.

Zo gingen we vorige zomer samen fietsen op onze elektrische fiets. Mijn moeder reed mij, als 55-jarige, gemakkelijk voorbij.

Lees ook  Chantal Janzen twerkt erop los tijdens Hollands Got Talent

En ‘s avonds zat ik met zadelpijn op de bank en had ik echt wel even nodig om bij te komen. Zij had nergens last van en fietste de volgende dag weer 56 kilometer.”

“Niemand had gedacht dat ze nu al zou komen te overlijden.”
“Mijn moeder was ook nog zo fit dat ze verre reizen maakte. Zo zijn we twee jaar geleden naar mijn broer op vakantie geweest, die woont op Bonaire. Ze plande ook veel uitjes met vriendinnen, dan reed ze zelf nog met de auto naar de locatie toe.

Niemand had gedacht dat ze nu al zou komen te overlijden. Ik niet, mijn zus niet, mijn broer niet, maar zijzelf ook echt niet. Ze had nog zo veel plannen in het leven.”

Lees ook  Dit is de onwijs knappe vriendin van Oranje-captain Virgil van Dijk

Zonder corona was mijn moeder ongetwijfeld 94 jaar oud geworden, net als haar eigen moeder.
“Maar toen kwam corona.

Een virus wat eerst best eng was, maar ook heel ver weg. Totdat onze moeder eraan overleed op 4 april.

We halen troost uit het feit dat ze maar kort heeft hoeven afzien. Ze was één week ziek en toen werd het haar al te veel. Ze was doodmoe, kon echt niet meer, geveld door dat stomme virus.

Ik hoop nog altijd dat iemand zal zeggen dat dit niet waar is. Zonder corona zou mijn moeder namelijk nog zeker tien jaar hebben geleefd.

Ze was ongetwijfeld 94 jaar oud geworden, net als haar eigen moeder. Daar twijfelen we geen seconde aan. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.”

1-jarige coronapatiënt heeft al twee weken onophoudelijk 41 graden koorts

58-jarige Rick neemt ontslag nadat hij 22-jarige collega Alyssa ontmoet op Tinder