in

Zo zou prinses Diana er nu hebben uitgezien als ze 20 jaar geleden niet was overleden in auto-ongeluk

20 jaar geleden overleed Lady Diana Spencer plots in een pijnlijk auto-ongeluk. De Nederlandse kunstenaar Pieter van den Broek heeft nu een portret gemaakt van hoe de Britse prinses er op 56-jarige leeftijd zou hebben uitgezien.

In een video voor Libelle laat de 47-jarige kunstenaar zien hoe hij tot het eindresultaat kwam. Hij begon met een foto van 31 augustus 1997, de dag waarop Diana stierf, uit te tekenen met een potlood. Toen hij tevreden was met het resultaat begon hij lijntjes, schaduwen, rimpels en grijze haren toe te voegen om de Britse prinses een realistisch uiterlijk te geven van een 56-jarige.

Lees ook  70-jarige vrouw bezoekt vrienden in Groningen – uren later is iedereen geschokt door wat er gebeurd is

(Lees verder onder de foto)

Hij kwam niet zomaar tot dat eindresultaat. “Ik heb ter voorbereiding eerst een immens aantal foto’s van de Britse prinses geanalyseerd. Om te ontdekken hoe haar gezicht evolueerde in de jaren voor ze stierf. Mijn vrouw hield in de tijd dat internet nog niet bestond een plakboek over haar bij. Daar heb ik de nodige inspiratie uitgehaald”, vertelt de man aan Libelle Nederland en AD.

Lees ook  Gedurfd: deze twaalf BN’ers gaan uit de kleren voor het goede doel

Haar mooier voorstellen, dat deed hij niet. “In werkelijkheid had ze ook een pukkel bij haar mondhoek, ik heb die een beetje geaccentueerd. Dat had ze in het echt ook, een klein ‘schoonheidsfoutje’. Maar dat maakte haar wel tot wie zij was. Een vrouw van vlees en bloed, met positieve en negatieve eigenschappen, waar veel mensen zich aan konden spiegelen”, aldus Van den Broek

Hij had vier dagen nodig om het portret te vervolledigen.

Tienermeisje begon plotseling massaal tampons op te slaan. Dan onthult mama haar geheim.

Dit meisje (9) lijdt aan een aandoening die zo zeldzaam is, dat er geen naam voor is