in

Zó ziet het eigeel van een gezonde kip er uit

In dit artikel tonen we jou een foto met drie soorten eigeel. Welk eigeel komt van een gezonde kip?

De kleur van eigeel kan veel zeggen over de gezondheid van een kip. Daar heb je misschien nog nooit over nagedacht, maar toch is dat zo. Dat heeft onderzoek namelijk aangetoond.

Bij een bepaalde kleur kan je namelijk zien dat de kip bepaalde ziektes met zich meedraagt. Het is dus opletten geblazen als jij de volgende keer jouw eitje eet.

Uit het onderzoek is bovendien gebleken dat veel van de eieren, die wij vandaag de dag consumeren, niet altijd even goed zijn voor onze gezondheid.

Lees ook  12-jarige Sara spoorloos na overlijden moeder, stiefvader doet emotionele oproep: 'Help mij Sara te vinden'

Hieronder volgt een foto met drie soorten eigeel. Kijk daar maar eens goed na en lees dan verder onder de foto.

Als je eieren in de supermarkt koopt, zal het eigeel er ongeveer uitzien zoals nummer 2. Het eigeel is licht van kleur en het betekent eigenlijk dat de kip een ongezond dieet heeft gehad met weinig afwisseling van voer. Ook zaten er weinig voedingsstoffen in het eten van de kip.

De kip van eigeel 3 heeft een beter leven (gehad): dit komt omdat dit waarschijnlijk een scharrelkip is. Bovendien heeft deze kip ook meerdere granen gehad met betere voedingsstoffen.

Lees ook  Het Lijkt Op Een Spin, Maar Zodra Hij Het Aanraakt? Ik Kan Mijn Ogen Niet Geloven.

Dan houden we alleen nog maar het eigeel van eitje 1 over. Dit is de gezondste ei, want deze is het donkerst van kleur. Hoe donker de kleur is, hoe gezonder is.

Waarom is dat eigenlijk zo? Dat antwoord krijg je als je de onderstaande video bekijkt! Het filmpje duurt circa vijf minuten.

Vind jij dit ook een interessante blog? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Patricia Paay reageert op m*sbruik dochter Christina: ‘ik wist er niets van’

Al haar poten werden geamputeerd, maar inmiddels loopt de hond weer!