in

Zijn vrouw verlaat hem en hun baby – zijn brief aan alleenstaande vaders is een inspiratie voor velen

Er zijn veel alleenstaande ouders wiens droom het is een gezin te stichten. Het is echter veel waarschijnlijker dat een vader de moeder verlaat om haar zelfstandig het kind op te voeden. Maar het is niet altijd het geval …

In januari 2015 is het leven van Richard compleet veranderd. Hij werd voor de eerste keer vader. Maar Richard’s geluk raakte snel op en zijn leven stond weer op zijn kop.

Toen de dochter van Richard, Persephone, nog maar een maand oud was,vertrok zijn vrouw ineens met haar dochter en verhuisde ze naar Californië.

Ze leed hoogstwaarschijnlijk aan een postzwangerschapsdepressie waardoor ze in paniek raakte en niet in staat was om voor hun kind te zorgen. Ze dreigde hun dochter te laten adopteren tenzij Richard meteen kwam en haar meenam.

Richard wilde absoluut niet zijn dochter verliezen en ging rechtstreeks naar Californië om haar op te halen. Richard was blij dat hij met zijn dochter was herenigd, maar hun toekomst was onzeker. Hij had nog nooit zelf voor een kind gezorgd en wist niet waar hij moest beginnen.

In zijn wanhoop richtte Richard zich op een onverwachte hulpbron, een Facebook-groep met de naam Life of Dad. De eenouder-groep gaf Richard de ondersteuning die hij nodig had om alles door te komen.

Lees ook  'Pas tijdens de weeën zagen ze dat ik twee baarmoeders heb'

Hij schreef een open brief aan de groep, een brief die velen heeft geraakt en alleenstaande ouders inspireert.

Dit is zijn mooie boodschap:

“Mijn naam is Richard Johnson en ik ben een alleenstaande vader van een mooi klein meisje genaamd Persephone. Haar moeder verliet ons ongeveer een maand nadat ze was geboren. We weten nog steeds niet precies waarom, maar we vermoeden dat een depressie hierin een belangrijke rol heeft gespeeld.

In de eerste paar weken dat het alleen zij en ik waren, ben ik per toeval op deze pagina gestuit. Ik was al nerveus en bang om een ​​vader te zijn, maar nu was ik een alleenstaande vader en moest ik vader en moeder zijn. Ik wist niet zeker of ik het wel zou kunnen. ‘

“Ik had elk ‘boek gelezen dat ik kon vinden en had YouTube-video’s gekeken over het vlechten van haar en het schilderen van nagels tot theorieën over hoe om te gaan met veelvoorkomende ouderlijke problemen. Ik begon toen deze pagina van dichterbij te bekijken en zag dat er andere vaders waren die zich in dezelfde situatie bevonden als ik. De pagina begon een grote inspiratie te worden en hielp me door dit alles heen.

Lees ook  Temptations Rosanna maakt indruk met nieuwe ingreep

Ik kijk altijd uit naar foto´s en lees de verhalen van de geweldige vaders die er zijn in deze groep. Je hebt mijn dochter en mij echt geholpen in een hele moeilijke tijd.

We zijn allebei erg blij nu en blijven elke dag samen groeien. Ze is nu 10 maanden oud en ik word nu door mijn vrienden gevraagd om advies voor het ouderschap. We hebben een lange weg afgelegd, mijn dochter en ik, en we zijn zeker een deel daarvan verschuldigd aan deze pagina en de mensen daarbinnen. Dus van jullie beiden wilden we je bedanken.

Met vriendelijke groet, Persephone & Richard Johnson “

Richard lijkt het goed te doen en we wensen hem en zijn dochter al het geluk in de toekomst!

Het is moeilijk om een ​​alleenstaande ouder te zijn, of je nu een moeder of een vader bent. En iedereen die het doet verdient alle lof in de wereld.

Deel de bemoedigende woorden van Richard met je vrienden. Misschien ken je iemand die zich in dezelfde situatie bevindt.

Buschauffeur ziet straathonden in de storm – dan breekt hij alle regels en doet hij het enige juiste

3-jarig meisje werd door haar ouders met 40 gebroken botten achtergelaten. Nu is ze gelukkig geadopteerd door een liefdevolle familie