in

Zijn vrouw had het ‘te druk’ om aan de telefoon te komen. De waarheid was te gruwelijk voor woorden

Het woonwagenpark in Tarpon Springs, in de Amerikaanse staat Florida, is vooral populair onder gepensioneerden op zoek naar wat zon tijdens de elders zo barre winters. Ook Richard (71) en Laura Ivancic (59) hadden er een huisje. Oorspronkelijk afkomstig uit Cleveland, Ohio, woonde het koppel er samen met hun zoon Nicholas en drie kleine honden tussen de mobilhomes.

Eind vorig jaar, in december, begonnen buren plots onraad te ruiken. Letterlijk. De airco van de Ivancics draaide permanent en er ontsnapte een vreemde geur uit hun woning. Bovendien merkte iemand een kleine, jonge man op terwijl die een greppel groef in de voortuin. “Alsof iemand een graf aan het graven was”, klonk het later op Fox 13.

Op Nieuwjaarsdag ging politie een kijkje nemen in het groene huis van de Ivancics. Wat ze daar aantroffen, tart alle verbeelding. Richard, Laura en Nicholas waren vermoord. Doodgeslagen, net als hun drie honden. Terwijl de bebloede plaats delict zorgvuldig werd uitgekamd, ontdekten de speurders bovendien dat Jamie, de 21-jarige dochter van Richard en Laura, als vermist was opgegeven – net als haar twee kinderen.

LEES OOK!
Mishandelde Tommy dankbaar voor alle steun

Valse sms’en
Al snel kwam Jamies echtgenoot Shelby Svensen (25) in het vizier van de speurders. De man werd twee dagen na de ontdekking van de lichamen opgemerkt in Cleveland, in de wagen van Richard en met zijn kinderen – twee en drie jaar oud – op de achterbank.

Op een persconferentie in Pasco County, Florida, werd dinsdag bekendgemaakt dat Svensen heeft bekend achter de drievoudige moord te zitten. Maar dat was niet alles. Hij wees de politie ook op een ander lichaam, dat begraven lag in de tuin van het huis dat Jamie met hem deelde in Port Richey. Het was zijn eigen echtgenote. Svensen bekende ook haar vermoord te hebben, maar wat de agenten het meest shockeerde, was dat de moord meer dan een jaar geleden plaatsvond. Niemand had haar als vermist opgegeven omdat Svensen zijn familie zorgvuldig aan het lijntje hield met valse sms’en en andere uitvluchten.

LEES OOK!
Tien tips om huis en tuin te wapenen tegen de kou

“Op dit moment lijkt het erop dat hij hen wijsmaakte dat ze niet beschikbaar was of dat ze niet thuis was”, klinkt het. “Dit is een situatie waarin iemand zich schuldig maakt aan gruwelijke criminele feiten.”

Svensen wordt in Ohio vastgehouden en wacht daar zijn uitlevering naar Florida af.

Meisje (13) dat verdween na de wrede moord op haar ouders na drie maanden levend teruggevonden

Horror: Kleuter in Utrecht overleeft val uit raam eerste verdieping …