in

Ziekenhuizen in deel Zuid-Holland gaan 40 procent minder reguliere zorg bieden

Ziekenhuizen in het westen van Zuid-Holland gaan 40 procent minder reguliere zorg bieden om de druk van covid-patiënten op te vangen.

Dat zeggen de betrokken ziekenhuizen in een gezamenlijk persbericht. “Er is sprake van een zorgelijke situatie.”

Een aantal ziekenhuizen valt onder de veiligheidsregio Haaglanden en een aantal onder Hollands Midden.

Het heeft gevolgen voor niet-covid-patiënten van wie de zorg uitgesteld kan worden. “Het blijft een nare boodschap voor de betreffende patiënt, die misschien al lang wacht op een ingreep, zoals een knie- of oogoperatie”, staat in het persbericht.

Lees ook  Foto’s: Nienke Plas én Chantal Janzen volledig uit de kleren:

“Maar dit voorkomt wel dat acute zorg en zorg als transplantaties of ingrepen bij kankerpatiënten moeten worden stilgelegd als het aantal covid-patiënten blijft toenemen.”

De ziekenhuizen zeggen dat er meer besmette patiënten op hun IC’s terechtkomen dan wat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dagelijks berekent en verwacht.

Om nog verdere opschorting van reguliere zorg te voorkomen, worden zoveel mogelijk patiënten overgeplaatst naar andere regio’s. Er wordt een dringend beroep gedaan op andere ziekenhuizen om covid-patiënten over te nemen.

Lees ook  Waarom deze auto al acht jaar in quarantaine staat op een eilandje

De ziekenhuizen benadrukken dat zij het liefst patiënten naar de eigen regio of zo nodig elders in het eigen land willen laten gaan. “Overplaatsingen naar Duitsland moet zo lang als mogelijk voorkomen worden.”

GGD Kennemerland gaf 35 keer verkeerde uitslag coronatest

Twaalf honden dood na grote brand in hondenfokkerij Hasselt