in

Zeven kinderen uit één gezin komen om bij brand

Een brand in een huis in Canada heeft aan zeven kinderen uit hetzelfde gezin het leven gekost. Hun ouders raakten gewond. Het gezin uit Syrië kwam twee jaar geleden naar Canada.

De kinderen zouden tussen de drie maanden en 17 jaar oud zijn geweest. Een man en een vrouw liggen nog in het ziekenhuis. De man is in levensgevaar, de vrouw zal het waarschijnlijk overleven, meldt persbureau AP.

Lees ook  Als je last hebt van kniepijn (of iemand kent die het heeft), dan moet je dit proberen!

Buurvrouw Danielle Burt zegt dat ze een harde knal hoorde en daarna een schreeuwende vrouw. Ze rende naar buiten en zag daar de ouders van het gezin. “De vrouw zat in het gras, het leek alsof ze aan het bidden was. Ze zei dat de kinderen nog binnen waren.”

‘Afschuwelijk’
Volgens Burt zat de vader op de stoep. Het leek alsof hij naar binnen was gegaan, omdat hij ‘heel erg verbrand’ was. “Het was afschuwelijk.”

Lees ook  Nikkie Plessen laat niets aan de verbeelding over met kiekje uit Dubai:

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens de brandweer was de brand hevig, toen brandweermannen bij het huis aankwamen. Ze hadden het vuur wel snel onder controle. Ook voor de brandweermannen komt het hard aan.

Acht jaar cel en tbs geëist voor doden en in stukken hakken Julia

‘Pas tijdens de weeën zagen ze dat ik twee baarmoeders heb’