in

Zelfbenoemde ‘plantverslaafde’ zegt dat hij meer dan $ 5.000 aan kamerplanten heeft uitgegeven

Cyril Sontillano uit Monterey, Californië, VS, geeft toe dat hij de voorkeur geeft aan het gezelschap van planten boven mensen en dat hij meer dan 300 planten in huis heeft en 70 buiten.

Hij kost hem niet alleen veel geld, maar besteedt ook veel tijd aan zijn verslaving, water geven, opnieuw oppotten en in het algemeen zijn planten bewonderen.

Deze manier van leven heeft hem de bijnaam ‘Plant Daddy’ opgeleverd, maar de 30-jarige benadrukt dat zijn passie voor planten alle tijd en geld waard is die hij investeert.

Hij zei: ‘Mijn vrienden en familie sturen me foto’s van hun kinderen; ik stuur ze foto’s van mijn planten. ‘Vader zijn van planten is een verslaving. Heel erg.

Hoewel, vergeleken met elke andere verslaving, zijn planten, naast de financiële kant, over het algemeen het beste om verslaafd aan te zijn. De positieve kanten wegen absoluut op tegen de minpunten.

Lees ook  Brandweer waarschuwt over deze dodelijke gevaren in je huis: “Deel dit aub verder”

“Op een dag besteed ik minstens 30 minuten tot een uur aan het willekeurig controleren van mijn planten en het bewonderen van nieuwe groei en bloemen.

In het weekend besteed ik minstens 2-3 uur aan het oppotten van een plant, het maken van mosstokken, het maken van foto’s en video’s opnemen voor mijn sociale media-accounts.

‘Ik heb zeker veel geld uitgegeven, maar wat ik ervoor terug heb gekregen is van onschatbare waarde en blijft waarde toevoegen aan mijn leven en mijn bestaan, inclusief de mensen om me heen.’

Je denkt misschien dat Cyril’s steeds groter wordende plantencollectie het bewijs kan zijn van een soort derde-levenscrisis, maar hij heeft eigenlijk altijd al van planten gehouden; hij denkt zelfs dat het in zijn DNA zit.

Hij zei: “Ik kom van generaties plantenliefhebbers en boeren en ik denk dat het iets is dat ik genetisch heb verworven en door de opvoeding en de omgeving waarin ik ben opgegroeid.

Lees ook  Mijn vriendin pleegde zelfmoord omdat ze jaloers op me was

‘Degenen die mij persoonlijk kennen, waren niet geschokt. Ze kenden mij altijd als de jongen die in huis woonde met veel planten, mijn moeder is de plantendame in de buurt en mijn grootmoeders waren orchideeënliefhebbers.

“Ik geniet van tuinieren en het verzorgen van mijn planten en alle creatieve bezigheden die ik doe die daarmee verband houden.

“Ik beschouw mijn planten als mijn collectie, mijn decor en mijn ondeugden. Planten om me heen zijn gewoon ontspannend, ze stellen me in staat creatief te zijn en moedigen me aan om geduldig en veerkrachtig te zijn.”

Fair play, om bijna 400 planten in leven te houden, moet behoorlijk wat veerkracht vereisen – maar ze noemen hem niet voor niets de Plant Daddy.

De Lidl verkoopt nu ‘Fanwear’, compleet outfit kost geen drol!

Bejaarde vrouw vanuit het niets uitgescholden en geslagen