in

Zeer belangrijke waarschuwing voor vrouwen over tampons! Goed lezen.

Jeetje!

Deze informatie is zeer nuttig voor vrouwen die zwanger willen worden of korte tijd geleden bevallen zijn vanwege hun inwendige kwetsbaarheid. Share dit zoveel mogelijk met je naasten. Hieronder 1 van de redenen waarom baarmoederhalskanker zo veel voorkomt in Nederland.

Misschien loop ik wel achter, maar ik wil dit alsnog delen omdat ik vind dat wij zo zuinig mogelijk met ons lichaam en gezondheid moeten omgaan.

Ik ben er achter gekomen dat tampons chloor bevatten. Ik liep langs de schappen en zag toen biologische tampons liggen. Ik dacht…, hmmm, ze verzinnen overal wel een marketing trucje op. Ik keek nog eens goed naar het pakje en daar stond op – zonder chloor.

Ik dacht zonder chloor!? Zitten er in normale tampons dan chloor? Waarom zou ik chloor in mijn lichaam willen stoppen?

Wauw, ik was echt in shock. Ik vind dit echt zo slecht. Er wordt bijna niets over gecommuniceerd, terwijl dit toch wel heel erg belangrijk is. Ik heb meerdere vrouwen de vraag gesteld of zij wisten dat zij iets gebruiken voor inwendig gebruik wat chloor bevat. Het antwoord was keer op keer NEE. Ik ben uiteindelijk gaan lezen online en kwam schokkende verhalen tegen.

Lees ook  Vrouw ligt al 14 jaar in coma, maar baart tóch een kind

Waarom gebruikt men chloor;

Dit doen ze om de tampons een witte kleur te geven. Daarnaast bevatten ze nog veel meer chemicaliën die je liever niet in je lichaam wilt hebben.

De v*gina wordt bedekt door slijmvlies dus al deze chemicaliën worden hierdoor heel makkelijk door het lichaam opgenomen. Ondanks dat wij ons tegenwoordig steeds bewuster worden van allerlei toevoegingen (E-nummers) die wij via ons voedsel naar binnen krijgen, weten een heleboel vrouwen niet dat zij zichzelf iedere maand weer vergiftigen tijdens hun menstruatie.

Tampons worden gemaakt van 100% katoen. Om tampons mooi wit te maken wordt het gebleekt met dioxine/chloor. Als er een kleine hoeveelheid dioxine in je bloedbaan terecht komt via je slijmvliezen, kan dit leiden tot abnormaal weefselgroei in je buik (endometriosis) en voortplantingsorganen. Dioxine is mogelijk gerelateerd aan kanker (verdacht kankerverwekkend). Het is ook in verband gebracht met verminderde sp*rmaproductie voor mannen. Bij beide s*ksen breekt het zijn/haar immuunsysteem af, aldus Amerikaanse onderzoekers.

Lees ook  Corona-vaccinatie weigeren, mag dat?

Waarom is dit niet algemeen bekend?

De tampon industrie is ervan overtuigd dat wij (vrouwen), wit gebleekte producten nodig hebben om te zien dat een product puur en schoon is. Ook beweren deze bedrijven tot op heden dat de hoeveelheid dioxine/chloor in hun producten te laag zouden zijn om bovenstaande klachten te kunnen veroorzaken. Maar alsnog stel ik mijzelf de vraag, waarom zou ik chloor in mijn lichaam willen stoppen!?

Wat zijn de alternatieven

De alternatieven die ik je kan geven zijn er 2:

Gebruik alleen 100% biologische tampons. Deze zijn wellicht iets duurder maar we moeten zuinig zijn op ons lichaam.

Gebruik maandverband. Dit blijft uitwendig.

Moeder overleden na bevalling in bakkerij, baby in kritieke toestand

Gebruik jij shampoo, créme of lippenbalsem? Lees je de achterkant wel eens? Dit zit erin!