in

Zeemacht overstuur als ze zien wat er in het water ligt. Als ze dichterbij komen, springen ze er allemaal in.

Het laatste wat je zou verwachten om in de oceaan te zien drijven, is een olifant. Deze matrozen van de zeemacht van Sri Lanka hadden nooit verwacht een oproep te krijgen over een olifant. Maar het dier dreef op 10 km van de kust en had dringend hulp nodig om terug aan land te geraken.

De zeemacht merkte de olifant op tijdens een routinepatrouille voor de kust. Toen ze de olifant zagen, wisten ze dat ze snel moesten handelen. De olifant had het moeilijk om z’n hoofd boven water te houden en gebruikte zijn slurf als snorkel.

Lees ook  Meisje (17) knalt tegen schoolbus en sterft, maar dan vindt politie briefje in haar handen en ik ben er kapot van

Aangenomen wordt dat het dier werd meegesleurd toen hij een stroom water in een nabijgelegen natuurpark wilde oversteken. De stroom is wellicht de Kokkilai lagune die twee zones jungle met elkaar verbindt.

“Ze waden gewoonlijk door ondiep water of zwemmen zelfs een eindje om een binnenweg te nemen”, zei een woordvoerder.

De matrozen sprongen in duikuitrusting in het water en bonden touwen rond de olifant om hem onder controle te krijgen. Een persoon zat zelfs op de rug van het dier terwijl ze hem naar de kust leidden. Terug aan land werd de olifant door dierenartsen onderzocht en verzekerden zich ervan dat het dier gezond was alvorens het weer vrij te laten.

Lees ook  55 dode cavia's gevonden bij huis in Noord-Holland

We zijn zo blij dat deze olifant heelhuids terug aan land geraakte. We zijn ook trots op deze dappere helden om zo’n prachtig dier te redden.

Bekijk de onderstaande video en DEEL deze geweldige redding met je vrienden!

Het is tijd voor de intrede van het bloemmeisje. Gasten komen niet meer bij van het lachen met de manier waarop ze komt binnengerold.

Schotse moeder bevalt van tweelingen. Maar wanneer ze haar vertellen hoe groot ze zijn, valt ze bijna flauw.