in

Ze wou haar huwelijksreis niet laten verpesten door haar buikpijn. Maar dat had ze beter wel kunnen doen

De 29-jarige Talitha Sargeant dacht dat ze haar maandstonden had tijdens haar huwelijksreis. Maar wat oorspronkelijk een klein ongemak leek te zijn, bleek nadien een waarschuwing voor iets veel ergers. Terwijl Talitha uit West-Sussex alle symptomen negeerde, omdat ze haar trip niet wilde verpesten, nestelde een tumor zich in haar baarmoederhals. Nu wil ze iedereen waarschuwen.

Twee maanden nadat de Britse Talitha getrouwd was met Mathew (30) de liefde van haar leven, trokken de twee op huwelijksreis in San Francisco, Los Angeles, Hawaii en Las Vegas. Maar die ging niet volledig zoals gepland. De vrouw kreeg enorm veel buikpijn. “Op een bepaald moment trok ik mijn jurkje omhoog en zag ik overal bloed. Het leek alsof er iemand vermoord was. Alles was helemaal rood”, vertelt de vrouw.

Het koppel haastte zich terug naar het hotel. De bloeding werd minder en Talitha probeerde zichzelf gerust te stellen. “Ik dacht dat ik mijn maandstonden had. Dan panikeer je niet, dat ben je gewoon. Een domper op de feestvreugde was het niet. We konden nog steeds vrijen, maar plots was er overal bloed”, aldus de vrouw.

Lees ook  Gegijzelde medewerker bevrijd uit jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda, drie gevangenen opgepakt

Maar Talitha verloor ook heel wat kilo’s en was heel vermoeid. “Stress”, zo dacht ze. Het was immers een druk gevulde periode geweest met het huwelijk. Ze probeerde haar gedachten te verzetten en genoot van haar huwelijksreis. “Had ik toen maar geluisterd naar mijn lichaam.”

Geen maandstonden, maar immense bloeding

Zodra ze thuis waren, besefte Talitha dat ze toch maar eens naar de dokter moest gaan. Maar al snel keken de artsen ongerust naar haar situatie. Ze stuurden haar verder naar specialisten om op kerstavond 2016 het verschrikkelijke nieuws te vertellen: Talitha had een tumor met een diameter van 7 centimeter in haar baarmoeder zitten.

“Het ergste vond ik dat de dokters zeiden dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen. Daar was ik echt kapot van. Ik was pas getrouwd, ik wilde een gezin starten. Op dat moment vond ik dat zelfs erger dan de werkelijke diagnose. De kanker daar kon ik tegen vechten, maar tegen de teleurstelling rond mijn kinderwens kon ik niets doen.”

Een operatie, chemotherapie, radiotherapie en brachytherapie later was de tumor in haar baarmoeder verdwenen. Maar de lijdensweg zou niets uithalen. De kanker was ondertussen immers uitgezaaid naar haar longen en haar onderrug. De dokters kwamen met het verschrikkelijke verdict: ze konden niets meer voor Talitha doen.

Lees ook  Verloofd paar beseft dat ze op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis zijn geboren – al snel wordt er meer bizar nieuws ontdekt…

(De tekst gaat verder onder deze foto.)

Waarschuwen

Nu wil Talitha nog zo veel mogelijk mensen waarschuwen om te luisteren naar hun lichaam. Ze hoopt dat mensen die zich in haar verhaal herkennen de signalen niet negeren, maar eerder naar de dokters trekken.

De vrouw blijft met een open ingesteldheid in het leven staan. “We appreciëren elkaar nu echt harder. We hebben dingen van elkaar geleerd, die we anders nooit hadden meegemaakt. Deze hele ervaring zorgt ervoor dat ik alles nu in perspectief zie. Het leven moet draaien om de mensen die je het liefst ziet, om de mooiste momenten te koesteren”, schrijft Talitha.

De vrouw heeft besloten om haar job op te zeggen en naar Parijs, Portugal en Canada te reizen in de tijd die haar nog rest. “De kanker zit dan wel in mijn lijf, ik ben mijn ziekte niet. Ik ga er me niet door laten definiëren. Ik hoop positief te blijven, wat er ook gebeurt.”

Wat weten we ondertussen over de toestand van Barbie? Update.

Hond doodgeschoten tijdens wandeling in Limburgs bos: ‘Dit is afschuwelijk’