in

Ze wilden mama niet in een verzorgingstehuis steken. De oplossing die ze vonden, is ronduit geniaal!

Wanneer de belangrijkste personen in ons leven oud en ziek worden, zit er vaak niets anders op dan om ze in een onpersoonlijk bejaardentehuis onder te brengen, omdat er binnen onze eigen vier muren vaak niet voldoende plaats is, of omdat onze woning niet aangepast is aan hun situatie. Maar vele ouders en grootouders kunnen in de toekomst misschien van dit lot gespaard worden, want de Amerikaan Dr. Kenneth Dupin werkte 7 jaar lang aan een geniale oplossing.

Terwijl de meeste oplossingen met zich brengen dat onze ouders of grootouders uit hun vertrouwde omgeving weggerukt worden, zorgt de oplossing van deze Amerikaan ervoor dat ze gewoon bij hun familie kunnen blijven.

De uitvinder noemt zijn huisje liefdevol het “oma-huisje”. De compleet op senioren gerichte woningen worden kant en klaar geleverd en eenvoudig in de tuin opgericht. Zo woont men in noodgevallen toch dicht genoeg, maar behoudt eenieder toch zijn eigen privacy. Bovendien zitten deze “oma-huisjes” vol moderne techniek.

Lees ook  Waarom je beter nooit schoenen draagt binnenshuis

Deze huizen zijn compleet ingericht, ze hebben een kleine inbouwkeuken met een vaatwasser en een bad met douche. De water- en elektriciteitsvoorzieningen verlopen via een aansluiting aan het hoofdgebouw.

Het huis werd tot de essentie beperkt, maar is toch ruim voldoende ingericht. Vele technische en medische snufjes zijn helemaal op maat van de bewoners aangepast.

Er zijn geen trappen en er zijn voldoende handgrepen voorzien om de nodige ondersteuning te bieden. De vloer is met verlichting uitgerust, zodat de ouderen in het donker niet ten val kunnen komen.

Tot de standaarduitrusting behoren bovendien een automatische pillenverdeler, bloeddrukmeter en een verstelbaar bed, net zoals in een ziekenhuis.

De grote douche is uitgerust met handgrepen en een zithoek. Uiteraard is er ook een bel voor noodgevallen.

Lees ook  Grap van de dag: Man scheidt op het slechtst denkbare ogenblik van zijn vrouw.

Niet te vergeten: de klimaatregeling voor koude en warme dagen en de bewegingsdetector die de lichten in het huis automatisch laat aangaan. Dat alles samen maakt dit “tuinhuis” tot een volwaardige ziekenhuiskamer, maar biedt zoveel meer ruimte en comfort.

Dit huis voor senioren bestaat in drie vormen en kan telkens op maat aangepast worden. De goedkoopste komt op €36.000. Als je weet dat de kosten voor een bejaardentehuis in onze contreien gemakkelijk kunnen oplopen tot €1.500 per maand lijkt ons dit toch een interessante investering te zijn.

We kunnen maar hopen dat deze uitvinding ook tot in België en Nederland bekend raakt. Want voor oudere mensen is het ergste wat hen kan overkomen dat ze van hun geliefden gescheiden worden.

Wat vind jij van deze oplossing?

Laat van je horen en DEEL deze uitvinding met je vrienden op Facebook!

De man schenkt de vreemde vrouw een zonnebloem. Wat ze dan in tranen aan hem bekent, ontroert hem nog altijd.

Zo verklein je je poriën in je gezicht. De perfecte schoonheidstip voor een gladde huid.