in

Ze werd de lelijkste vrouw ter wereld genoemd. Haar reactie hierop is ongelooflijk inspirerend

De Amerikaanse vrouw Lizzie Velasquez lijdt aan een zeldzame aandoening waardoor ze geen grammetje aankomt. In totaal hebben 3 mensen op de hele wereld deze aandoening.

Ook al kan Lizzie alles eten wat ze maar wilt, ze zal voor altijd rond de 29 kilogram blijven wegen. Een tijd geleden dook er een YouTube-filmpje op waarin ze de ‘lelijkste vrouw ter wereld’ werd genoemd. Behoorlijk triest.

Lees ook  Ik ga alle moslims vermoorden riep hij! 1 DODE 10 GEWONDEN AANSLAG MOSKEE

De 24-jarige vrouw liet het er niet bij zitten en reageerde met een lezing voor TEDx. In deze lezing legt ze uit wat de ziekte precies is en hoe ze ermee omgaat. Ook vertelt ze hoe ze pestkoppen wist te negeren. Lizzie heeft een ambitieuze aanpak en ze hecht vooral veel waarde aan wat ze zelf denkt, niet wat anderen van haar denken.

Lees ook  Meisje (6) zwaar mishandeld op straat in Elburg, politie zoekt daders

Naast een gezonde dosis humor geeft ze ons ook nog een belangrijke levensles mee: ‘Als je tevreden bent met wie je kunt zijn, zullen de pestkoppen altijd verliezen’. Wat een sterke vrouw en wat een inspirerend verhaal. Bekijk de lezing van Lizzie in het onderstaande filmpje.

Ontvoerder van tiener Wisconsin vermoordde ouders om dochter mee te nemen

25 dingen die je niet wilt weten