in

Ze vragen 5 jongens waarom 1 leerling het slachtoffer van pesterijen is. Het antwoord van de laatste jongen maakte me sprakeloos

Vijf jongens uit de vijfde groep van de Franklin Basisschool in Mankato, Minnesota, werden gevraagd waarom een van de jongens op hun school gepest wordt. Hun antwoord was een vraag terug: “Waarom iemand met een beperking pesten?” Jack, Jake, Gus, Landon en Tyler hebben het over hun maatje James Wilmert. James heeft een leerstoornis, en Jack en Jake zagen hoe hij op de speelplaats gepest en getreiterd werd.

“Ze maakten misbruik van hem”, zei Jake. “Gewoon omdat het gemakkelijker is om hem eruit te pikken.” De jongens besloten om dit jaar niet toe te laten dat iemand James nog zou pesten. Mallory Howk, de lerares van de jongens, leerde hen hoe ze pestgedrag moeten bestrijden, maar deze jongens gingen nog een stapje verder. “Het maakt je toch echt een beetje trots als lerares”, zei Howk.

Lees ook  6 jongens, die de kist tijdens een begrafenis droegen, zeiden 5 woorden, die nu viraal gaan. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom dat zo is

James heeft geen gemakkelijk leven achter de rug. Toen hij nog een baby was werd hij vanuit Colombia geadopteerd, maar zes jaar later overleed zijn adoptievader. Sindsdien staat zijn moeder alleen in voor de opvoeding van een kind met een beperking.

Het leven van James is compleet veranderd sinds de vijf jongens vriendjes met hem werden. Zijn moeder zegt: “Hij wilde niet naar school. Nu kan hij zijn eten niet snel genoeg ophebben om met de jongens te kunnen spelen.”

De jongens zijn echt de beste vrienden geworden. Ze zitten allemaal samen tijdens de lunchpauze en helpen James zijn broodtrommel open te doen, ze binden zijn veters en spelen samen football, en begeleiden James helemaal tot een touchdown!

Lees ook  Jongen is er helemaal kapot van als iemand meer geld biedt dan hij voor de auto van zijn overleden vader. Dan geeft de man met de hoed hem de sleutels

Een van de jongens vroeg of James videospelletjes speelde en hij vertelde hen daarop dat hij geen gameconsole had. Ze kwamen met het idee om hun geld samen te leggen – met een beetje hulp van hun ouders – en kochten hem er een!

“Alle jongens lachten breeduit”, zei de moeder over het moment dat ze hun geschenk kwamen brengen. Dit was trouwens de eerste keer dat James vrienden bij hem thuis over de vloer had. “Ik zal dit nooit vergeten, nooit!”, zei zijn moeder.

Met tranen in de ogen zei mama nog: “Ze veranderen hem.” En James zelf zei: “Die jongens zijn de beste vrienden die men zich kan voorstellen. Ik hou van jullie, jongens!”

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!

Tot in de dood omarmen ze elkaar stevig. Pas na duizenden jaren ontdekken onderzoekers hun geheim

Ze speelden op het strand bij een roestige ‘boei’. Maar als mama dit nieuws hoort, lopen de RILLINGEN over haar rug