in

Ze maakte zich geen zorgen over het kleine wondje op haar arm. Wist zij veel dat het bijna haar dood zou betekenen

De 51-jarige Beverly Gardner dacht dat het wondje op haar arm er eentje van dertien in een dozijn was, niets om zich zorgen over te maken dus. Ze kon echter niet weten dat het wondje haar een bloedvergiftiging zou bezorgen die haar bijna het leven kostte.

Ze merkte het voor het eerst op in september, maar het wondje was klein en deed niet al te veel pijn, dus dacht Beverly er niet verder over na. Het was echter een kwestie van enkele dagen voor het onschuldige wondje haar een bloedvergiftiging deed krijgen. Toen ze door haar verlaagde weerstand door de bloedvergiftiging ook nog eens een hartaanval en longontsteking kreeg, zag het er wel heel slecht uit voor Beverly.

“De dokters hebben mijn dochters tot drie keer toe gezegd dat ik het niet zou halen”, vertelt Beverly aan The Sun. Ik kan me niet inbeelden hoe eng dat voor hen geweest moet zijn, maar op een of andere manier ben ik hier nog steeds. Iedereen zegt dat het een mirakel is dat ik in zo’n slechte staat het ziekenhuis ben ingegaan en het nog levend kon verlaten.”

Lees ook  Gedurfd: deze twaalf BN’ers gaan uit de kleren voor het goede doel

Want ernstig was de toestand van Beverly zeker. Enkele dagen nadat ze het wondje had opgemerkt, begon het te branden en op te zwellen. De vrouw voelde zich alsmaar slechter en werd naar het ziekenhuis in Newcastle gebracht, waar de dokters al snel merkten dat het een bloedvergiftiging moest zijn. Daarbij valt je eigen immuunsysteem zichzelf aan om een infectie te bestrijden. In een poging haar leven te redden, moesten de dokters al het geïnfecteerde weefsel in haar arm wegsnijden.

Beverly werd in een coma gebracht en zou drie weken lang in coma blijven. “Ik had al van sepsis gehoord en wist dat het dodelijk was, maar ik had geen idee dat het dat was wat met mij gebeurde.” Omdat ze er relatief snel bij was, konden de dokters haar nog redden en was er zelfs geen nood meer aan de amputatie waarvan sprake.

Lees ook  Adri mag supermarkt niet in met scootmobiel: 'Je voelt je gewoon gediscrimineerd'

Beverly hoopt nu dat ze door haar verhaal te delen anderen kan waarschuwen over de dodelijke aard van bloedvergiftiging. “Mensen moeten weten waar ze voor moeten opletten, omdat het zo snel evolueert. Mijn lichaam heeft zoveel doorstaan, ik krijg er nog tranen van in mijn ogen als ik eraan denk.”

“Mijn dochters zijn een fantastische hulp. Ze komen langs en helpen met zowat alles. Ik heb het zelf nog steeds moeilijk met dagdagelijkse taken. Ik kan mezelf niet aankleden, maar ik ben er nog, en dat is wat telt.”

De 17-jarige zet zijn mobiele telefoon uit en gooit zichzelf voor een trein. Maanden later toont zijn moeder iedereen de waarheid.

André Hazes: ‘Monique heeft gezorgd voor hereniging met mijn moeder’