in

Ze houdt de hand van haar echtgenoot vast terwijl hij zijn laatste adem uitblaast. Dan ziet dochter iets dat haar adem doet stokken.

Iedereen die al eens een huwelijk heeft bijgewoond, kent de woorden “Tot de dood ons scheidt” wel. Helaas wordt deze belofte vaak niet ingelost. Maar sommige koppels kan zelfs de dood niet scheiden.

Dat was ook het geval voor Floyd en Violet Hartwig.

De twee leerden elkaar in de basisschool kennen. Nadat hij van de middelbare school was afgestudeerd ging Floyd in het leger, maar toen hij terug thuiskwam pikte hij de draad met Violet op en de rest is geschiedenis.

Ze trouwden op 16 augustus 1947, verhuisden naar een ranch in Easton, California, en brachten hun leven zij aan zij door en voedden samen drie prachtige kinderen op.

“Wat we ons het best van hen herinneren is dat ze beiden harde werkers waren”, herinnert hun dochter Donna Scharton zich. “Ze werkten zij aan zij en steunden elkaar door dik en dun. Je voelde gewoon dat ze een band hadden, en die band werd nog specialer tijdens de laatste maanden van hun leven.”

Lees ook  Als ze zegt dat ze deze zangeres na gaat doen, lacht de jury haar uit. Maar…

Maar naarmate ze ouder werden, ging ook de gezondheid van Violet en Floyd achteruit. Violet leed aan dementie, en haar gezondheid werd slechter en slechter.

Hoewel Floyd zelf ook gezondheidsproblemen had, ging zijn eerste bezorgdheid altijd uit naar zijn vrouw. Donna herinnert zich dat haar vader nog nauwelijks kon rechtstaan, maar het enige waar hij om gaf was de gezondheid en het welzijn van zijn echtgenote.

Terwijl de familie Violet in een verzorgingstehuis wilde laten opnemen, kregen ze een telefoontje dat hen compleet verraste.

De dokter zei dat de nieren van Floyd het lieten afweten en dat hij nog hooguit twee weken te leven zou hebben.

Omdat Floyd in het ziekenhuis moest opgenomen worden, brachten ze ook Violet daar naartoe zodat ze hun laatste dagen samen zouden kunnen doorbrengen.

Toen ze voelden dat zijn tijd gekomen was, verzamelde de hele familie – drie kinderen, vier kleinkinderen en tien achterkleinkinderen – zich rond Floyd.

Lees ook  Zorgwekkende advertentie op Marktplaats.nl: achtjarig meisje te koop aangeboden voor 1 euro.

Het was duidelijk dat Floyd pijn leed en niet veel tijd meer had. De familie plaatste hun bedden tegen elkaar zodat ze elkaars hand zouden kunnen vasthouden. Donna zegt dat haar vader tot op het laatste ogenblik vocht omdat hij zijn vrouw niet wilde achterlaten. Uiteindelijk begaf zijn lichaam het toch en overleed hij op 90-jarige leeftijd.

Amper vijf uur later volgde Violet haar echtgenoot. Ze werd 89.

Hoe diepbedroefd ze ook waren, wist de familie dat hun overlijden op amper enkele uren na elkaar hetgeen was wat het koppel gewild had. Ze hadden altijd gezegd dat het hun wens was om samen te sterven.

Na 67 jaar huwelijk kregen Floyd en Violet het droevige, maar prachtige einde dat ze altijd wilden.

DEEL dit met je vrienden!

De moeder vraagt zich af waarom het gras rond het graf van haar 36-jarige zoon plotseling groen is. Als ze het geheim ontdekt, springen de tranen in haar ogen.

Man begint op de raam van de bejaarde dame te slaan. Ogenblikken later staat ze doodsangsten uit als ze zijn hand ziet.