in

YouTuber riskeert 2 jaar gevangenisstraf wegens grap met tandpasta.

Er staan de Spaanse YouTuber Kanghua Ren uit Barcelona harde tijden te wachten. Op zijn YouTube-kanaal “ReSet Gamer” postte de 20-jarige in januari van dit jaar een video die voor heel wat ophef zorgde en hem zelfs in de gevangenis kan doen belanden.

Kanghua haalt op zijn YouTube-kanaal verschillende streken uit. Hij filmt zichzelf bijvoorbeeld hoe hij chilisaus of hoe hij zijn katten aan muffe sportschoenen laat ruiken. Meer dan 1,2 miljoen mensen abonneerden zich al op zijn kanaal.

Af en toe publiceert de 20-jarige ook video’s waarin hij grappen met zijn medemens uithaalt. Een van deze “grappen” had betrekking op de 52-jarige bedelaar genaamd Gheorge.

Kanghua kocht zich een pak koekjes van het merk “Oreo” en verving de crème vulling door tandpasta. Hij plaatste de koeken terug in de originele verpakking en wandelde ermee door de straten van Barcelona.

Lees ook  Koppel verstopt huis achter garagepoort om stedenbouwkundige voorschriften te omzeilen.

Daar trof hij Gheorge aan en bood hem 20 euro aan. Om de 52-jarige beet te nemen, bood hij hem ook de koekjes met tandpasta aan. Gheorge nam de koekjes en het geld uiteraard dankbaar aan.

Dan ging Kanghua verder en zei: “Misschien ben ik wel te ver gegaan, maar de man moet het ook positief bekijken. De tandpasta is goed voor zijn tanden. Wellicht heeft hij ze al dagen niet gepoetst omdat hij arm is.”

Nadat hij de video online plaatste, werd hij onthaald op een storm van protest. Veel mensen vonden deze “grap” helemaal niet grappig en bekritiseerden hem. De 20-jarige ging zich bij Gheorge verontschuldigen en bood hem €300 zwijggeld aan en verwijderde de video. Maar dat zou niet volstaan om de plooien glad te strijken.

Lees ook  Metaalarbeider overleeft ruim 60 centimeter lange staaf door zijn bruine anjer

Het zou echter nog erger worden. De politie van Barcelona merkte de video op en stelde een onderzoek in wegens het vernederen van een dakloze. Ze gaven de zaak door aan het openbaar ministerie. Ondertussen werd een zaak opgestart die tot een veroordeling zou kunnen leiden.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van twee jaar en een schadevergoeding van €30.000 voor de dakloze Gheorge. De dakloze werd zo ziek van de koekjes met tandpasta dat hij moest braken.

Leer hieronder meer over deze zaak!

Mix deze 2 ingrediënten om KILO’S gifstoffen uit je dikke darm te verwijderen!

Wanhopige moeder mailt 130 dokters nadat dochter nog 1 maand te leven werd gegeven – en krijgt 1 antwoord.