in

Wonderbaby wordt geboren met een hoofd van volwassen afmeting. Men verwachtte dat ze zou sterven, maar 4 jaar later lacht ze nog steeds.

De prachtige glimlach van Lydia is een zegen om verschillende redenen. Maar wat deze brede lach zo bijzonder maakt, is dat haar ouders nooit verwacht hadden om deze te zien. Ze werd geboren met een volwassen hoofd en de artsen hadden haar maar vijf weken gegeven. Deze prachtige engel is ondertussen vier jaar oud en dat heeft niets met geluk te maken!

Lydia lijdt aan een zeldzame hersenaandoening, waardoor haar brein tijdens de ontwikkeling niet splitste in twee klassieke hersenhelften. Bovendien heeft ze ook teveel hersenvocht in haar schedel zitten.

Tijdens de echo op 20 weken vertelden de dokters de ouders – Ruth en Paul Rankin – dat ze niet langer dan vijf weken zou leven. Ze raadden aan dat ze de zwangerschap zouden beëindigen, maar daar wilde het stel niet van weten.

Lees ook  De vrieskou komt eraan: doe deze dingen dan nóóit met je auto!

De bevalling was moeilijk en Lydia werd geboren met een hoofdje dat wel vijf kg woog. Maar ze overleefde! Maar toch werden Ruth en Paul nog gewaarschuwd dat Lydia zeker haar eerste verjaardag niet zou halen!

Maar dit kleine wonder verraste iedereen!

“Het was echt een rollercoaster. We werden tot drie keer verteld dat ze het niet zou halen, maar ze heeft sterke genen” vertelde haar trotse moeder.

Lees ook  Derksen: ‘Ik blijf mijn mening verkondigen tot de laatste snik’

“Ze is ons mirakel. Paul is mijn rots in de branding en we blijven gewoon van dag tot dag leven. Vanaf dag een zeiden we dat deze meid voor een lange tijd bij ons zou blijven” voegt ze er nog aan toe.

De kleine vechter is nu vier jaar en ze doet het uitstekend!

Omdat haar hersenen niet op een normale manier signalen naar haar lichaam uitzendt, kan ze niet wandelen, praten of zonder een tube eten. Ze lijdt ook geregeld aan beroertes en moest al 40 keer geopereerd worden.

Maar ondanks dat blijft ze gewoon lachen!

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Over het hele lijf van de baby waren verbrandingsplekken te zien. Nu waarschuwt ze andere ouders voor dit gevaar!

Deze Russen laten de hond 1 jaar alleen. Als de deur van de woning open gaat, walmt de stank van dieren de mensen tegemoet