in

Woeste ex-vriend (35) met strafblad van 38 kantjes richt bloedbad aan: ‘Ik maak jullie allemaal kapot’

Zwollenaar Pasquale G. (35) die eind 2018 zijn ex-vriendin en twee andere mensen neerstak, heeft vijf jaar cel en tbs gekregen. Tijdens de autorit naar haar woonplaats Heerlen kondigde hij zijn strafexpeditie al aan: ‘Ik maak je kapot, ik maak jullie allemaal kapot.‘

Uiteindelijk ging hij de ex te lijf met een mes, waardoor ze een slagaderlijke bloeding opliep. Agenten troffen plassen bloed aan toen ze na de steek- en schietpartij ter plekke kwamen. Ook de broer van de vrouw liep messteken op, evenals nog een derde omstander.

Verjaardag
G. had ongeveer twee maanden een relatie met de vrouw gehad, maar kon haar niet met rust laten toen ze die verbrak. In oktober 2018 vierde ze thuis in Heerlen haar verjaardag toen hij aankondigde dat hij haar kwam ophalen om mee naar Zwolle te gaan.

Toen de vrouw zei dat ze dat niet wilde, volgde er een reeks bedreigingen en ging de Zwollenaar met twee anderen op weg naar Heerlen. Onderweg tankten ze zonder te betalen in Harderwijk. Al rijdende bleef hij de ex bestoken met bedreigingen via Whatsapp, vergezeld van foto’s van een pistool.

Lees ook  Opnieuw familiedrama - Man vermoordt echtgenote (37) en probeert zelfmoord te plegen!

‘Kom maar jongen. En kijken wie het langste blijft staan‘
Overigens liet de ‘tegenpartij‘ zich ondertussen ook niet onbetuigd: een van de latere slachtoffers stuurde berichten terug met teksten als: ‘Kom maar jongen. En kijken wie het langste blijft staan‘ met daarbij ook een foto van een vuurwapen.

Eenmaal in Heerlen ontstond een vechtpartij waarbij de man eerst instak op zijn ex en daarna op haar broer, die overigens een gasalarmpistool afvuurde tijdens het treffen, en een vriend van hen. Volgens een van de slachtoffers bleef de Zwollenaar maar steken, en riep hij: ,,Ik maak je kapot, ik maak jullie allemaal kapot, je zus is van mij”.

Lees ook  Tony kreeg een bericht van een onbekend nummer. Zijn antwoord zou zijn leven op zijn kop zetten

Direct in de aanval
De rechtbank Limburg beoordeelt de aanval op de drie mensen als een poging tot moord, een poging tot doodslag en een poging tot zware mishandeling. ,,Hij heeft een afstand van 250 kilometer afgelegd om verhaal te halen. De verdachte is bij aankomst op zijn bestemming, gewapend met een mes, direct in de aanval gegaan. Zijn ex-vriendin zou aan de gevolgen van de messteken die hij haar heeft toegebracht zijn overleden als er niet tijdig medisch was ingegrepen. Zij zal blijvend de gevolgen ondervinden van het letsel”, aldus de rechtbank.

G. heeft een strafblad van 38 pagina’s voor geweldsdelicten. Naast een celstraf is behandeling nodig, onder meer voor het alcoholprobleem en de persoonlijkheidsproblemen waar hij mee kampt, oordeelde de rechtbank.

Advocaat van hoofdverdachte Madeleine McCann: Ik zou hem nooit bij mijn kinderen laten komen

Miljardair (89) geeft al z’n geld aan het goede doel