in

Dierenbeul gooit stoeptegel op nest meerkoet – Alle diertjes dood

De dierenambulance in Voorburg kreeg twee meldingen in een week tijd. Voorbijgangers vonden in dezelfde wijk platte egels met ernaast een stoeptegel. Ook zijn meerkoeten bekogeld met een stoeptegel.

De eerste vermoorde egel werd op 13 juni aangetroffen op de Prinses Irenelaan. Het beestje werd gevonden naast een sloot. In die sloot lag ook een stoeptegel op een meerkoetennest. Eén meerkoet had een gebroken pootje.

Lees ook  Heldhaftige hond doodgestoken door inbreker – emotioneel baasje zint op wraak.

Een week later, op 20 juni, werd wederom een overleden egel gevonden met ernaast een stoeptegel. Deze keer op de Prins Bernhardlaan, een paar straten verwijderd van waar de eerste dode egel lag.

Kwajongensstreek
De dierenambulance heeft de beestjes opgehaald en melding gedaan bij de dierenpolitie. Een vrijwilliger vermoedt dat het gaat om een kwajongensstreek. “Ik denk dat jonge jongens een beetje stoer wilden doen.”

Lees ook  In China “martelen” een paar wrede mannen hem dagelijks en laten ze hem sterven vanwege een afschuwlijke traditie

Desalniettemin wordt de zaak heel serieus genomen. “We gaan naar scholen in de buurt om hierover te vertellen. Mogelijk heeft iemand iets gezien of gehoord, of voelt iemand zich aangesproken.”

Het ging eindelijk weer goed met Jaimy en toen kwam de fatale stunt met de winkelwagen

Undercoverbeelden: olifantjes zwaar mishandeld voor toerisme