in

Wetenschappers hebben een nieuwe methode ontwikkelt waardoor kankercellen zichzelf vernietigen

Kanker is één van de ergste ziektes die er op de aardbodem is. Het brengt zoveel verdriet en ellende met zich mee en veel gaan veel te vroeg heen.

Toen mijn tante de diagnose kanker kreeg, leek het wel alsof de tijd voor mij even stopte. Het hele gezin was in rep en roer en we wisten even niet hoe we met deze situatie om moesten gaan.

Mijn tante was sterk, maar uiteindelijk kon ze niet blijven vechten. Ze overleed een paar jaar terug. Maar nu lijkt het erop dat wetenschappers een stap vooruit hebben gezet, zodat mensen in de toekomst niet hetzelfde lot zullen hoeven te overkomen, schrijft Science Daily.

Lees ook  Arts drukte een camera in het oor van de man. Wat hij toen aantrof, zorgde er bijna voor dat hij begon te gillen

Onderzoekers zijn erin geslaagd om drie verschillende eiwitten in kankercellen te modificeren en ervoor te zorgen dat ze zichzelf vernietigen. Het is al bewezen dat de methode succesvol is tegen de meest agressieve vormen van kanker.

De studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Tel Aviv in Israël, heeft aangetoond dat de methode ervoor zorgt dat een groot aantal kankercellen zichzelf doden zonder de gezonde cellen van het lichaam te schaden.

“Hoe sneller kankercellen groeien, des te sneller wordt verwacht dat ze zullen sterven”, zei onderzoeksdirecteur Malka Cohen-Armon.

Zij en haar team hebben de methode getest op verschillende kankercellen, waaronder borstkanker, longkanker, pancreaskanker, darmkanker, hersenkanker en eierstokkanker.

Lees ook  Stervende moeder schrijft brief aan dochter – maar haar laatste wens brengt iedereen tot tranen

De tests werden uitgevoerd op muizen en waren allemaal positief. Nu zullen onderzoekers zien of de methode op mensen kan worden gebruikt.

“Het identificeren van het mechanisme en het aantonen van de relevantie ervan bij de behandeling van ontwikkelde tumoren opent nieuwe wegen voor de uitroeiing van zich snel ontwikkelende agressieve vormen van kanker zonder schadelijke weefsels te beschadigen,” zei Cohen-Armon.

Ik ben zo enthousiast dat er onderzoekers zijn die vooruitgang boeken in de strijd tegen kanker.

Deel dit artikel met al je vrienden.

Jongetje (3) ‘walgelijk’ genoemd door zijn rode haren – Zijn reactie brak iedereens hart

Twee dagen niet douchen? Dit gebeurt er met je lichaam!