in

Wetenschap laat zien dat kietelen schadelijk kan zijn voor je kind, en dit is waarom;

Kinderen kietelen kan schadelijker zijn dan je denkt. Terwijl velen onder ons dit misschien niet geloven, laat een onderzoek zien dat slechts 32% van de respondenten meldt dat ze kietelen leuk vonden, 32% geeft neutrale reacties en 36% zegt dat ze het niet leuk vinden. We zijn allemaal af en toe als kinderen gekieteld, dus we nemen aan dat het normaal is

Door verschillende onderzoeken naar dit onderwerp te analyseren, wil ik uitleggen waarom je kietelen moet overslaan en een andere manier moet vinden om plezier te hebben – misschien is het leuk om een ​​grap te delen of samen te spelen.

Kinderen, vooral netelige kinderen, kunnen niet stoppen met lachen als ze worden gekieteld, zelfs als ze er absoluut een hekel aan hebben. Deze reflexieve lach geeft ouders de illusie dat het kind er echt van geniet als ze dat echt niet zijn. In een onderzoek aan de Universiteit van Californië in 1997 ontdekten wetenschappers dat kietelen niet dezelfde blije gevoelens creëert als iemand lacht om een ​​grappige grap. Kietelen creëert gewoon een uiterlijke illusie dat een persoon lacht.

Lees ook  Opsporing Verzocht: Man gebruikt gestolen bankpas van 90-jarige dame

Een persoon die wordt gekieteld verliest zelfbeheersing. De strijd om controle te krijgen kan voor het kind vernederend zijn en kan onaangename herinneringen achterlaten. Als volwassenen kinderen kietelen, bedoelen ze meestal plezier, maar dat betekent niet dat de uitkomst niet schadelijk is.

Volgens Dr. Richard Alexander, hoogleraar Evolutionary Biology aan de Universiteit van Michigan, kan kietelen heel goed een vorm van dominantie zijn en het lachen dat volgt is een evolutionaire manier om onderdanigheid te tonen.

Kietelen wordt al lang gebruikt als martelmethode. Tijdens de Han-dynastie in China was kietelen een manier om te martelen, omdat het geen sporen achterliet en het slachtoffer relatief gemakkelijk en snel kon herstellen. Het was ook populair in Japan, waar ze zelfs een speciaal woord voor bedachten: kusuguri-zeme, wat “genadeloos kietelen” betekent.

Lees ook  Vrouw (33) bezwijkt twee jaar na verkr*chting alsnog aan verwondingen

Kietelen kan oncontroleerbare lachbuien veroorzaken die moeilijk te stoppen zijn. Lachen door voortdurend kietelen kan een punt bereiken waarop de persoon die wordt gekieteld niet langer goed kan ademen, en evenmin kan zeggen dat ze zich in een moeilijke situatie bevinden. Iets dat begon als ‘leuk’ kon ernstige medische complicaties veroorzaken. En waarom leuk kietelen als er zoveel betere manieren zijn om samen een leuke tijd te hebben?

Ouders denken over het algemeen dat ze weten wat goed is voor hun kind, en vanuit hun ervaring voelen ze dat kietelen normaal is. Echter, gezien de verschillende valkuilen van kietelen en weten dat er betere manieren zijn om te binden, is het beter om de kietel route te vermijden. En als je om de een of andere reden wilt kietelen, is het raadzaam toestemming te vragen aan het kind. Ouders moeten altijd vragen voordat ze het kind aanraken of beslissingen nemen die hun lichaam beïnvloeden.

Ze is beeldschoon, maar heeft wel een klein geheimpje

Jochem Myjer over kritiek op ‘ongezond’ kinderliedje: ‘Dit is typisch Nederlands gezeik’