in

Weet jij waar je ovenlade voor dient? Want je hebt het wellicht helemaal fout!

Ovens zijn redelijke rechttoe rechtaan keukenapparaten. Er bestaan wel variaties, maar voor het overige werken ze allemaal op dezelfde manier. Bijna elke oven heeft onderaan een lade waarin de meeste mensen potten, ovenschalen en pannen bewaren. Maar wat als we je zouden zeggen dat deze lade helemaal niet dient om spulletjes op te slaan? Ga even zitten om je te laten verbluffen!

Bij de meeste ovens is de lade eigenlijk een warmtelade. Het is bedoeld om voedingswaren die je al klaargemaakt hebt op te slaan, terwijl je de rest van het gerecht bereidt. Bijvoorbeeld om de aardappelpuree warm te houden, terwijl je de kalkoen verder bakt. Of misschien gewoon om enkele voorgerechtjes lekker warm te houden als je veel gasten over de vloer krijgt.

Lees ook  Unieke Zevenling Wordt 18 Jaar. Dit Is Hun Leven!

Je hebt misschien al gemerkt dat je kookgerei behoorlijk warm is als je het uit de lade haalt, en dat is dus waarom!

Deze lades hebben meestal ook een systeem om de vochtigheid te regelen, waardoor je eten niet uitdroogt als het in de lade zit. Bovendien is het ook uitstekend om brood op te warmen!

Lees ook  Moeder wil in klas van haar kind déze koekjes trakteren en dat mag niet

Het moet wel opgemerkt worden dat je niet daadwerkelijk kunt BAKKEN in deze warmtelade. Bij lage temperaturen hebben bacteriën het immers gemakkelijker om te groeien, dus een beetje rauwe kip in de warmtelade proberen op te warmen is niet zo’n goed idee.

Kende jij het doel van de ovenlade? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Als je iemand kent die dit jaar een griepprik overweegt, laat hem dan dit zien

Geen enkele arts zou deze baby ter wereld hebben gebracht als de moeder niet gelogen had