in

Weerman Gerrit Hiemstra krijgt enorme lading kritiek over zich heen

De weerman werd verkeerd begrepen…
Meteoroloog en weerman Gerrit Hiemstra dacht een goed plan bedacht te hebben tegen de opwarming van de aarde. Een heel nobel initiatief zou je denken en het is ook niet meer dan logisch dat hij zich daar druk om maakte. Hij vertelde zijn plan op Twitter, maar wat hij niet verwacht had was de stortvloed aan negatieve reacties die daarop volgde.

Hij werd verkeerd begrepen.

Jongeren
Op Twitter schreef de weerman dat hij vindt dat alleen jongeren moeten beslissen over de klimaatmaatregelen. “Naar mijn mening zouden alleen jongeren mogen beslissen over de maatregelen die moeten nemen om de klimaatverandering aan te pakken”, tweet de weerman. “Leeftijdsgrens bij 30 jaar. De toekomst is voor hen.” Met die stelling is bij lange na niet iedereen het mee eens. Hij is echter wel sportief en reageert op de mensen die zijn plannen niks vinden, zelfs als ze hem uitschelden voor ‘idioot’.

Lees ook  Vrouw die neer is geschoten en daarbij haar baby verloor, aangeklaagd voor doodslag.

Ouderen nooit meer stemmen?
Er zijn veel mensen die denken dat Gerrit bedoelde dat ouderen helemaal niet meer mochten stemmen, maar dat is volgens de weerman niet waar. Hij reageert met de tekst: “Ik bedoelde niet dat 30-plussers niet meer zouden mogen stemmen. Wij, als oudere generatie, zouden de jongeren kunnen vragen wat hun oplossingen zijn. Levenservaring kan ook ballast zijn, als er iets bedacht moet worden dat er nog niet is. Ik heb wel vertrouwen in de jeugd.”

Lees ook  Achterbuurman keldergezin hoorde geschreeuw: 'Altijd al idee dat er iets niet goed was'

Nog even nazomeren: zaterdag kan het plaatselijk 26 graden worden

Art Rooijakkers ziet het wel zitten om RTL Late Night over te nemen