in

Wedden dat dit jou nog nóóit is opgevallen in de McDonalds? Vanaf nu let je er altijd op!

Er zijn van die dingen waar je nooit op let, simpelweg omdat je met andere -belangrijkere- zaken bezig bent. Als je bijvoorbeeld in de McDonalds bent let je niet bepaald op wat voor muziek er uit de speakers komt, maar wil je je Franse frietjes zo snel mogelijk naar binnen werken voordat ze koud worden.

Geen wonder dus dat je zeer waarschijnlijk nog nooit is opgevallen dat er in veel vestigingen ’s avonds klassieke muziek wordt gedraaid! Niet echt de muziek die je verwacht bij een fastfoodketen, maar er is een goede reden waarom er juist voor klassiek is gekozen. Overdag zal je het niet horen, maar wanneer je ’s avonds een willekeurige vestiging binnenstapt zal je in veel vestigingen Mozart of Bach horen.

Lees ook  Man zal laatste jaren in hotels leven in plaats van verzorghuis - de reden is briljant

Kalmeren
De eerste vestiging die klassieke muziek draaide was in het Engelse Stockport, om mensen te kalmeren. Zo kampte het restaurant al langere tijd met veel onruststokers, dus moest er een manier gevonden worden om deze klanten in toom te houden. Een woordvoerder van McDonald’s vertelde in een interview met The Sun dat het bedrijf echt heeft getest of klassieke muziek helpt. Uit het onderzoek bleek dat klanten daar inderdaad rustiger van worden. Heb jij het weleens gehoord bij de McDonalds? Je voelt je in ieder geval wel een stuk chiquer als je je hamburger naar binnen schuift onder het genot van zacht pianospel!

Lees ook  Moeder waarschuwt andere moeders na een ongeluk met een draagdoek.

Moeder legt haar twee zoontjes in brandende oven

Koens jongste zoon (8) overleed plotseling op vakantie: “In 2 minuten van geluk naar wanhoop”