in

Wat zijn dit in vredesnaam voor bizarre wezentjes?

Een raadselachtig filmpje dat een man uit Auckland (Nieuw-Zeeland) recent op Facebook zette, zorgt als dagen voor de wildste speculaties. Op de beelden zijn bizarre, vooralsnog onverklaarbare diertjes te zien die zijn moeder op de keukenvloer zou hebben.

Tim Clerke, de verspreider van het viraal gaande videootje, zegt de beelden met de wereld te hebben gedeeld omdat hij en zijn moeder absoluut niet weten wat de bizarre wezentjes zijn die op haar handpalm liggen. Hij deed dan ook een dringende oproep voor een verklaring en dat heeft hij geweten. De beelden zijn inmiddels internationaal opgepakt en mensen buitelen over elkaar heen met mogelijke verklaringen.

Lees ook  Transgender model kust de zwangere buik van haar man – de baby kan elk moment komen

Volgens Clerke vond zijn moeder in totaal vier diertjes. Een daarvan zou nog hebben geleefd, getuige het trillende of kwispelende ‘staartje’ dat in het korte filmpje te zien is. Hij stelt dat zijn moeder de vondst ‘afschuwelijk vond en ongetwijfeld wekenlang nachtmerries zal hebben’.

Maar wat zijn het? Op Facebook en internationale media staan ettelijke verklaringen. De een stelt dat het gemuteerde babymuizen zijn die bijna dood het levenslicht zagen. Weer anderen beweren dat het om piepjonge vleermuizen of pasgeboren pijlstaartroggetjes gaat. Natuurlijk komen ook woorden als ‘aliens’ en ‘horrorwezens’ voorbij in de bonte parade verklaringen.

Een definitieve uitleg is er nog niet. Biologen in Nieuw-Zeeland vermoeden dat het zeer waarschijnlijk een door een kat of ander dier aanvreten mot is. ,,De nachtvlinder is in vier stukken gebeten en de poten van het insect trillen nog na door stuiptrekkingen”, luidt de uitleg van een insectenexpert. Maar een andere deskundige beweert dat de staartjes maden zijn die pasgeboren ratjes of muizen aan het opeten zijn. Er is inmiddels ook een korte reactie van de universiteit van Auckland. Daarin wordt gesteld dat het filmpje mogelijk een hoax, oftewel nep, is. Tot op de dag van vandaag is de ware identiteit van de wezentjes nog door niemand officieel bevestigd.

Lees ook  Medegevangene die ontdekt dat man de schedel van een baby voor de “lol” verpletterde, neemt het recht in eigen handen.

Dit is waarom je altijd in je elleboog moet niezen

Pestkoppen noemden haar ‘tandvrouw’ – nu staan duizenden mensen met mond vol tanden wanneer ze haar transformatie zien..