in

Wat gebeurde er met Nicky Verstappen? Bij de plaats delict zijn vreemde dingen gevonden!

Nicky Verstappen (geboren op 13 maart 1987) uit het Limburgse dorpje Heibloem verdween 10 augustus 1998. Verstappen was met een groep dorpsgenoten op kamp, dat plaatsvond op De Heikop, een recreatieoord op de Brunssummerheide. In de nacht van 9 op 10 augustus bleek Verstappen bij het wakker worden niet meer in zijn tent te liggen. Met man en macht werd er gezocht: een dag later werd hij dood gevonden, één kilometer bij het kamp vandaan.

WAT IS ER TOT NU TOE GEBEURD QUA ONDERZOEK?
Politie-onderzoek leverde tot dusver weinig op. De afgelopen jaren werden verschillende verdachten aangehouden, maar wegens gebrek aan bewijs werden ze allemaal weer vrijgelaten. De dood van Verstappen is nooit in de vergetelheid geraakt, de politie zegt ook altijd bezig te zijn geweest met de dood van de elfjarige jongen. „Het onderzoek lag nooit stil en in een uiterste poging antwoord te krijgen op de vraag wat er met Nicky is gebeurd, vindt er een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek plaats”, schrijft de Politie in maart.

Hoe is Nicky in 1998 om het leven gekomen?
Dat is nog steeds een raadsel. Er zijn destijds heel weinig sporen gevonden op en bij zijn lichaam. Zo weinig dat de doodsoorzaak niet voor 100 procent vaststaat. Eén van de mogelijkheden waar rekening mee wordt gehouden, is dat Nicky is meegenomen en in de kofferbak van een auto is gestikt. Het was die dagen tropisch warm.

Lees ook  Vluchten voor de politie in Eindhoven…
Is Nicky seksueel m*sbruikt?
Ook dat is onduidelijk. Uit onderzoek na zijn dood blijkt dat er mogelijk sprake was van s*ksueel m*sbruik. Maar keiharde bewijzen ontbreken. Zeer opvallend was zijn kleding. Toen Nicky dood werd gevonden droeg hij een rode pyjamabroek binnenstebuiten en een blauwe onderbroek, binnenstebuiten en achterstevoren. Forensische onderzoekers denken dat er mogelijk sprake was van p*netratie en dus van m*sbruik.

Heeft hij nog geleefd na zijn verdwijning op 10 augustus 1998?
Aanvankelijk ging men er vanuit dat Nicky zelf was weggelopen uit het kamp. Hij werd pas anderhalve dag na zijn vermissing gevonden, in de late avond van 11 augustus 1998. Iedereen ging er toen vanuit dat het moment van verdwijning ook het moment van overlijden was. Later bleek dat hij na zijn verdwijning mogelijk nog 24 uur heeft geleefd.

Lees ook  Nederlander gearresteerd in Spaans café: 'Hij gaf moordopdrachten in Nederland’
Welk DNA-spoor is er bij Nicky aangetroffen?
Die specifieke daderinformatie geven politie en justitie niet prijs. Maar er wordt wel gezegd dat de eigenaar van dit spoor ‘iets heeft uit te leggen’. Het zou gaan om een ‘delict gerelateerd’ spoor vanwege het soort materiaal en waar het is gevonden. Daarvan zegt de politie: het is dna van de dader, tenzij hij een goede verklaring heeft.

Uit onderzoek tot nu toe is gebleken dat het dna-spoor niet afkomstig is van familie of leiders van het jeugdkamp waar Nicky in de zomer van 1998 verbleef.

Bij de plaats delict zijn ook enkele andere dingen gevonden: een tissue met sp*rma, een sigarettenpeuk en een kroonkurk van een bierfles. Vlakbij de plek waar Nicky werd gevonden was ook een bekende h0mo-ontmoetingsplaats. Uit dna-onderzoek later blijkt dat de man van de sp*rma-tissue ook de man is van de peuk. Maar dat wil nog niet zeggen dat het hier om de dader gaat. Deze persoon is tot nu toe niet gevonden.

Verdachte in zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Graatmagere beren smeken bezoekers om voedsel in Dierentuin