in

Wat een nachtmerrie: Suzanne’s (45) verdoving werkte niet tijdens haar keizersnede: “Ik dacht dat ik doodging”

Suzanne doorstond een nachtmerrieachtige keizersnede…

In een aflevering van Linda Tv’s Getekend, een online programma waarin mensen openhartig vertellen over het verhaal achter hun littekens.

Zo ook Suzanne Kleine Deters (45), die het tijdens de bevalling van haar oudste dochter (19) Laura wel heel erg zwaar te verduren kreeg: de verdoving tijdens haar keizersnee werkte niet en tot overmaat van ramp wed haar dochter ook nog in het gezicht gesneden. In Getekend vertelde Suzanne haar heftige verhaal, de rillingen lopen ons ervan over de rug… Het is al bijna twintig jaar geleden, maar ze kan zich de traumatische gebeurtenissen nog heel helder voor de geest halen. Eigenlijk wilde Suzanne thuis bevallen, maar het duurde te lang. “Na 24 uur kwam de ontsluiting nog niet op gang en werd ik naar het ziekenhuis gebracht.” Na lang proberen, persen en pogingen van het ziekenhuispersoneel om Laura door middel van een tang ter wereld te brengen werd uiteindelijk toch gekozen voor een keizersnede. De operatie moest met spoed worden uitgevoerd want de hartslag van haar dochtertje zakte steeds verder weg… Lees verder op pagina 2.

Lees ook  Het is weer raak: Sylvie gespot met nieuwe liefde

Suzanne’s dochtertje moest na lang proberen met een keizersnee ter wereld worden gebracht, maar zodra het ziekenhuispersoneel begon te snijden voelde ze meteen dat er iets helemaal niet goed zat.

Ze begon te gillen: “Ik voel het!” De artsen zeiden eerst nog dat het logisch was dat ik wel iets zou voelen, maar dat het geen pijn zo doen. Niets was minder waar: “Het deed wél pijn, ongelofelijk veel pijn. Ik heb alles van de hele bevalling gevoeld. In een soort shocktoestand heb ik het meegemaakt.” Intussen stonden de artsen voor een duivels dilemma: het hartje van Laura was niet meer te horen, dus ze moesten wel doorgaan met de operatie. “Ik hoorde ze op een gegeven moment zeggen: ‘dit wordt helemaal niks’. Ik dacht dat ik doodging. Toen kreeg ik een kapje op om rustiger te worden, en heb ik de rest niet meer meegekregen.” Tot overmaat van ramp sneed de gynaecoloog bij de keizersnee ook nog in het gezicht van Suzannes dochtertje. “Ze lag met haar gezichtje omhoog. Na de bevalling zei de gynaecoloog dat het binnen een paar maanden niet meer zichtbaar zou zijn. Maar nu, bijna twintig jaar later, heeft Laura nog steeds een litteken.” Suzanne was zo getraumatiseerd door haar bevalling dat ze pas na 3,5 jaar weer aan kinderen durfde te beginnen. “Het is dat ik écht een broertje of zusje voor Laura wilde, anders was ik er nooit aan begonnen.”

Lees ook  Herken jij hem? Zó zag Diederik Gommers er vroeger uit

Deze vrouw was nét bevallen van een kindje toen ze een schokkende ontdekking deed.. Bizar dit!

Waarom zijn vaatdoekjes eigenlijk altijd geel? DIT is het antwoord, wij hadden geen idee!