in

Wanneer je op DIT punt van je voet drukt voordat je gaat slapen, gebeurt er DIT met je lichaam.

Het is algemeen bekend dat veel mensen in Nederland last hebben van een slechte nachtrust. Het zou toch geweldig zijn als we hier met één druk op de knop vanaf kunnen komen.

Hoewel je niet snel zou denken dat dit kan, is het volgens acupuncture.com wel degelijk mogelijk. Het uitoefenen van druk op bepaalde drukpunten zou je slaapkwaliteit verbeteren en slapeloosheid definitief verbannen. Deze techniek wordt al eeuwen door de Chinezen gebruikt, en nu delen ze die kennis met de hele wereld. Tenminste, als je bereid bent om het te leren. Hieronder beschrijven we om welke drukpunten het gaat en welke handelingen je moet verrichten.

Op deze punten moet je drukken voor een betere nachtrust:

Hoewel er veel verschillende drukpunten zijn op het menselijk lichaam, zijn er maar drie die de slaap beïnvloeden. Het LV3 punt wordt gezien als het punt dat alle problemen geneest. Dit punt bevindt zich boven de tenen, tussen de grote en de tweede teen van de voet. Aanbevolen wordt om vier tot vijf seconden druk op dit punt uit te oefenen.

Lees ook  Hersenscan van jongen schokt dokters wereldwijd. Nu willen de ouders anderen waarschuwen.

Naast de LV3 zijn er nog het P6 punt (Innerlijke Poort) en het K1 punt (Bruisende Bron) die in de acupunctuur ook worden gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid. Het P6 punt ligt drie vingers boven de pols, tussen de pezen. K1 is vindbaar aan de onderkant van je voet, in het midden van de inkeping aan de bal van de voet. Op de K1 moet 30 seconden lang gedrukt worden, vijf seconden rust en vervolgens een tweede sessie van 3- seconden. Er wordt geadviseerd om dit proces gedurende vijf minuten aan te houden.

Hier bevindt zich het P6 punt:

En dit is K1:

Wat kun je nog meer doen om de nachtrust te verbeteren?

Lees ook  In eerste instantie stuurt het ziekenhuis de zwangere vrouw weg. Maar als ze zien wat ze dan op straat doet, rennen ze naar buiten

Naast acupunctuur raadt de National Sleep Foundation nog enkele andere tips aan om ’s nachts beter te slapen en stress te verminderen. Het instellen van een vaste tijd om te gaan slapen en op te staan houdt je lichaam in een routine. Dit helpt bij het doorbreken van de slapeloosheid cyclus.

Een ontspannend ritueel voor het slapengaan, zoals yoga, en het vermijden van dutjes tijdens de dag helpen eveneens voor een betere nachtrust. Vermijd ook cafeïne, alcohol, zware maaltijden en roken in de avonduren. Maak voor het slapengaan even tijd vrij om te ontspannen.

Vaak is een beetje minder ‘druk’ in het leven al voldoende om beter te slapen. Heb je iets aan deze tips gehad, vergeet ze dan niet te delen met je vrienden. Zo helpen we elkaar aan een gezonder en beter leven.

Politie op zoek naar 13-jarige Deveny : ‘Kom naar huis meid’

Grap van de dag: Bruidegom probeert het slipje van zijn vrouw aan te trekken.