in

Wanneer is het juiste moment aangebroken om een banaan op te eten?

Het eerste wat in je opkomt bij het lezen van deze titel is: “Wanneer de banaan rijp is natuurlijk!” En dat is volgens een bepaalde denkwijze ook zo. Maar er komt veel meer bij kijken als het gaat over het moment waarop je een banaan zou moeten eten. Of je het rijp of groen eet, zijn er verschillende voor- en nadelen aan verbonden.

Rijpe bananen (4 tot 7)

Wat is er bijzonder aan banaan nr. 7 op de afbeelding? Voedingsspecialisten geloven dat hoe meer bruine vlekken een banaan heeft, hoe meer anti-kankereigenschappen ze bevatten. Dit komt door de verhoging van TNF, en wordt aangeduid door het aantal bruine vlekken een banaan heeft.

Lees ook  Yolanthe heeft enorme inkijk tijdens sporten - de beelden

Naarmate een banaan rijpt bevat de vrucht meer vezels, kalium, vitamine B en meer antioxidanten. Japanse onderzoekers achterhaalden dat wachten tot een banaan bruin is deze eigenschappen maximaliseert.

Bovendien verteert een bruine banaan eenvoudiger.

PRO TIP: Als je meer rijpe bananen hebt dan je kunt eten, bewaar ze dan in de koelkast om de voedingsstoffen te bewaren, of verwerk hen in smoothies of cake!

Lees ook  11- jarig meisje pleegt zelfmoord nadat haar 66- jarige ver krachter vrijgelaten werd

Niet-rijpe bananen (1 tot 3)

Ook bananen die niet rijp zijn hebben zo hun voordelen. Deze voordelen zijn: minder suiker dan rijpe bananen, alsook de aanwezigheid van probiotische bacteriën die het darmflora in evenwicht houden.

Een nadeel is dat niet-rijpe bananen moeilijker verteerd worden en een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken. Maar als je aan diabetes type 2 leidt, kan deze lager suikerinname een belangrijk voordeel betekenen.

Vooral groene bananen zorgen sneller voor een verzadigd gevoel.

DEEL deze info met iedereen die je kent!

Allen kijken stomverbaasd naar deze stoel in de metro. Totdat ze het bord lezen dat eronder staat en alles begrijpen

De mannen op de boot horen eerst een gedempt gebrul. Maar wat er na 57 seconden uit het water omhoog komt, maakt hen ademloos.