in

Wandelaar vindt gewonde hond op berg en draagt hem 10 kilometer naar veiligheid

De trek naar Table Rock was al moeilijk genoeg voor Tia Vargas. Haar vader, 76-jarige Ted Kasper, had al een tijdje eerder opgegeven om naar de top te lopen.

Terwijl Tia de berg afdaalde zag de moeder van drie een hartverscheurende scène. Een hond hinkte mee met een groepje wandelaars. Het was duidelijk dat het dier verdwaald en gewond was. Op zijn halsband stond: Boomer.

De wandelaars hadden zonder geluk de eigenaar van de hond proberen te vinden. Ze hadden beneden aan de berg een briefje gevonden over een verloren hond, en waren overtuigd dat hij dit was. Omdat ze omhoog gingen, bood Tia aan om de viervoeter mee naar beneden te nemen.

Het werd snel duidelijk dat ze de 25 kilo zware hond de resterende 10 kilometer zou moeten dragen. Het arme dier was uitgedroogd, zat onder de schrammen en zijn poot zat uit de kom.

Lees ook  10 jaar jonger? Facelift voor Martien in Chateau Meiland

Hoewel ze moe was, wist Tia dat ze kracht moest vinden om door te zetten. Dus de 40-jarige moeder heiste Boomer op haar schouders en begon de afdaling naar haar vader.

De terugweg bleek niet zo makkelijk te zijn als gehoopt. Sneeuw en puin maakten het lastig en ze verdwaalden twee keer. Om het nog erger te maken, begon het te regenen. Tia was uitgeput.

“Ik moest huilen, omdat ik dacht dat ik de hond achter moest laten,” vertelde ze aan Inspire More. “En ik wilde niet dat hij zou sterven.”

Lees ook  Wauw! Zó ziet het 26-jarige nichtje van prinses Diana er nu uit, wat een schoonheid!

Gelukkig vond ze de kracht om door te gaan. Meer dan zes uur later, waren Tia en Ted beneden aan de trektocht. Daar zagen ze het briefje en namen contact op met de baasjes van Boomer.

Een dag eerder hadden zijn baasjes de trektocht gemaakt, toen de viervoeter in een kloof viel. Hoewel ze uren naar het dier zochten, konden ze hem niet vinden.

Het bleek dat Boomers eigenaar een nieuw thuis voor hem zochten, voordat hij verdwaalde. Nadat ze hoorden wat Tia voor hem deed, mocht ze hem houden, als ze wilde.

Het voelde alsof het was voorbestemd. Ze wilde geen afscheid van hem nemen, nu hoeft ze het nooit meer te doen!

Wat is er precies met Anja Schaap (33) gebeurd?

Paard neemt afscheid van beste vriend – kijk nu als hij beseft wie er in de kist ligt