in

Waarschuwing! Waarom je eigenlijk nooit je wasgoed in je kamer moet laten drogen!

Heb jij je ook al wel eens afgevraagd waarom ruimtes waar was gedroogd wordt zich meestal in de kelder bevinden en niet in je woning zelf, bijvoorbeeld naast je bed of in de keuken? De reden daarvoor is eenvoudig en mag in geen geval genegeerd worden!

Velen van ons doen het: natte was in de kamer ophangen. Vaak wordt dan ook nog de verwarming opgezet. Maar dat is helemaal verkeerd. Wanneer nat wasgoed op een droogrek hangt, stijgt de luchtvochtigheid automatisch met 30%. Een grote wasmand bevat gemakkelijk twee liter water, dat allemaal in de lucht verdampt en verdund wordt. Dat klinkt op het eerste zicht niet echt dramatisch, maar de gevolgen mogen geenszins onderschat worden. Want door de verhoogde luchtvochtigheid worden op korte tijd schimmels en schimmelspoortjes gevormd die zich razendsnel verspreiden.

Lees ook  Nerveuze McDonald’s medewerkster friemelt tijdens auditie alvorens stem los te laten die hele zaal omver blaast…

Vaak zijn de symptomen van schimmelsporen of schimmel niet meteen zichtbaar met het blote oog. Maar het kan echter een zeer ernstige impact op de gezondheid hebben waarschuwt David Denning, professor in de geneeskunde en mycologie, en hoofd van het National Aspergilliosis Center in Manchester. Vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem en astma lopen een bijzonder groot risico. Het kan leiden tot ademhalingsproblemen, allergieën, astma en longziektes. En ingeval van een longontsteking zelfs tot de dood.

Lees ook  Fantastisch nieuws voor Josje Huisman en haar vriend Cle Gyimah

Daarom adviseren de experts om de was:

in de buitenlucht
in een wasdroger
in een goed verluchte ruimte buiten de woning
te laten drogen. Op deze manier vermijd je op een eenvoudige manier ernstige gezondheidsrisico’s.

DEEL deze belangrijke informatie met iedereen die je kent!

Hoe is het mogelijk? De buren zien, dat de vrouw haar mee naar huis neemt. 2 maanden later lopen ze de deur bij haar plat.

Dierenleed. Dit schepsel lag in de goot in Istanbul. Haar enige kans was een klein meisje.