in

WAARSCHUWING: draag jij wel eens elastiekjes om je pols? Dit is zeer gevaarlijk! Deel svp mee, bijna niemand weet dit!

Hierna doe je nooit meer elastiekjes om je pols!
Bijna iedere vrouw met (half)lange haren doet dit: een elastiekje om je pols doen als deze even niet in je haar hoeft. Zo heb je altijd een elastiekje binnen handbereik en hoef je niet in je tas te graaien; ideaal toch? Helaas is dit zeer gevaarlijk!

Het lijkt zo onschuldig, een elastiekje om je pols doen. Hoeveel kwaad zou het nu kunnen doen? Het antwoord is veel. Een Amerikaase dame, Audrey Kopp, belandde in het ziekenhuis doordat ze altijd een elastiekje om haar pols droeg.

Lees ook  Tiener doodgestoken terwijl hij zijn 5-jarige zusje beschermde

Op de plek waar ze haar (soms natte) elastiekje droeg ontstond een bult die steeds groter en groter werd. Toen Audrey naar het ziekenhuis ging om de bult te behandelen, ontdekten de artsen dat er sprake was van een fikse infectie. De schuldige?

OverigWAARSCHUWING: draag jij wel eens elastiekjes om je pols? Dit is zeer gevaarlijk! Deel svp mee, bijna niemand weet dit!
Het haarelastiekje. Wat bleek? Het elastiekje was een broeinest voor bacteriën. Via de huid en haarvaatjes waren deze bacteriën haar bloedbaan binnengekropen. Hierdoor had Audrey niet één, maar wel drie bacteriële infecties opgelopen.

Lees ook  3-jarig meisje merkt dat haar 2 weken oude broertje niet ademt. Volgens artsen redde haar snelle manier van denken zijn leven

Als de artsen het abces niet hadden behandeld, had Audrey dood kunnen zijn. De arts van Audrey: “Als je elastiekjes om je pols draagt kunnen ze infecties veroorzaken. Dit kan leiden tot een bloedvergiftiging, met als gevolg mogelijk de dood.” Oppassen dus! Om infecties te voorkomen kun je je elastiekjes regelmatig vernieuwen óf goed reinigen met kokend water.

Nog beter volgens ons; het elastiekje gewoon in je broekzak of tas doen! Ken jij mensen die vaak elastiekjes om hun pols dragen? Deel dit dan met ze!

Deze vrouw viel 135 kilo af, maar is doodongelukkig. De reden is heel tragisch!

Met deze tip kun je producten veel langer en beter bewaren! Heel handig!