in

Waarom je iedere dag een middagdutje zou moeten doen

Voel jij je soms schuldig als je na de lunch even een half uurtje je ogen dichtdoet? Nergens voor nodig. Het doen van een middagdutje is volgens Griekse onderzoekers namelijk hartstikke goed voor je.

Gun jezelf vanaf nu dus lekker een half uurtje rust in de middag als je daar de mogelijkheid toe hebt.

Middagdutje voor je gezondheid
Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van het Griekse Asklipieio Voula-ziekenhuis. Om te kijken wat een middagdutje voor je gezondheid kan doen, volgden ze ruim 200 mensen van middelbare leeftijd met een verhoogde bloeddruk. En wat bleek? De bloeddruk van de deelnemers was na het doen van een kort slaapje met gemiddeld 5% gedaald.

Lees ook  Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

Lagere bloeddruk
Uit het onderzoek kwam daarnaast naar voren dat de lengte van je middagdutje ook invloed heeft op je bloeddruk. Hoe langer het slaapje, hoe lager de bloeddruk. Voor elk uur dat je slaapt, daalt je systolische bloeddruk (de bovendruk, het hoogste cijfer bij een bloeddrukmeting) met gemiddeld 3 mmHg per half uur.

Lees ook  Haar man ligt op sterven. De artsen adviseren de vrouw om de stekker eruit te trekken. Maar in plaats daarvan doet ze DIT met zijn lichaam…

Verlaagde kans op hartaandoeningen
En dit is ontzettend belangrijk. Want een lagere bloeddruk vermindert de kans op allerlei hartaandoeningen, vertelt cardioloog Manolis Kallistratos van het Griekse ziekenhuis. “Patiënten die ’s middags langer slapen hebben dus minder medicijnen tegen een hoge bloeddruk nodig.”

Nu moedigen we je echt niet aan om iedere dag urenlang in bed te kruipen op klaarlichte dag. Maar toegeven aan je moeheid en jezelf éven een momentje rust gunnen na lunchtijd, kun je vanaf nu zonder schuldgevoel doen.

Calorieën verbranden doe je pas echt goed met deze 12 etenswaren!

Orang-oetan blind nadat ze 74 keer beschoten werd terwijl ze haar baby probeerde te beschermen.