in

Waarom deze foto van een pasgeboren jongetje massaal wordt gedeeld

De Amerikaanse Nick en Vanessa Fisher hebben een zoontje gekregen. En wel op een speciale manier.

Want toen hun jongetje eenmaal ter wereld was gekomen, knipten ze de navelstreng niet door. Dat heet een ‘lotusgeboorte’. Volgens de ouders is het doorknippen van de navelstreng ‘een traumatische gebeurtenis’. Dat wilden ze hun zoontje Ashton besparen.

Bij je houden
De navelstreng liet na een paar dagen vanzelf los. De placenta blijft verbonden met de navelstreng. Om deze mee te kunnen nemen in de dagen na de geboorte gebruiken de ouders een speciaal tasje. Om de excentrieke geur van de placenta te verbloemen hebben ze het ‘versierd’ met kruiden en hebben ze het 24 uur na de geboorte van hun kind met warm water gewassen. De dagen daarna moet het worden ingesmeerd met zout.

Lees ook  Ze laten hun dochter alleen met hun hond. Ze filmen stiekem zijn reactie en moeten naar adem happen.

Nadelen
Waarom ze dit graag wilden doen? De ouders stellen dat ‘de placenta ook na de bevalling bloed naar de baby laat stromen waardoor hun zoon nog extra voedingsstoffen binnenkrijgt’. Hun verhaal wordt nu wereldwijd gedeeld. Sommige artsen vinden het niet zo’n verstandig plan, een lotusgeboorte. Zij stellen dat het juist de kans op infecties vergroot.

Lees ook  Brody Bad heeft beet! Hij heeft nu een relatie met DEZE Temptation verleidster…

Tegen welke landen zal Waylon het in de halve finales van het Eurosongfestival moeten opnemen?

André Hazes erg openhartig over verzoening met mama Rachel.