in

Vrouw steelt uit supermarkt – dan doet de agent iets onverwachts

Er was een periode in mijn eigen leven toen het financieel erg lastig was. Ik maakte me sommige maanden constant zorgen of ik genoeg geld had voor de huur en moest het doen met het kleine beetje geld dat ik verdiende, soms zelfs maaltijden overslaan.

Sommige mensen zijn misschien gelukkig genoeg om nooit zoiets dergelijks als mijn ervaring mee te maken, maar ik denk dat het alsnog goed is – voor iedereen- om te proberen zichzelf eens in de schoenen van andere te verplaatsen. Compassie en hoffelijkheid is voor iedereen belangrijk en komen heel vaak op de een of andere manier op een bepaald moment ook weer terug bij de gever.

Een persoon van wie ik denk dat die het hiermee eens is, is beginnend politieagent Bennett Johns van het politiekorps ´Laurel´ in Maryland in de Verenigde Staten. Hij nam een verantwoordelijkheid die veel verder ging dan zijn taken om een moeder in nood te helpen, zelfs nadat ze de wet had overtreden. En nu gaat zijn verhaal de hele wereld over.

Lees ook  André geniet van zijn grote liefde

Op 20 juli bevond de 20-jarige moeder van een jonge baby zich in een erg lastige situatie.

Nadat ze boodschappen had gekocht, realiseerde de jonge vrouw dat ze niet meer voldoende geld had voor luiers voor haar baby. De vrouw besloot een pak luiers van 15 dollar te stelen. Maar haar poging tot winkeldiefstal was niet succesvol. Ze werd betrapt door een winkel medewerker en de politie werd erbij geroepen.

Politieagent Johns was snel ter plekke. De agent, die in mei werd ingezworen, werd opgevoed door een alleenstaande moeder en voelde al snel mee met de jonge moeder, schrijft de The Daily Mail.

Niet in staat om zich voor te stellen dat het kind geen luiers meer had, zo´n basis behoefde voor een baby, besloot hij om de vrouw niet te arresteren. In plaats daarvan stapte hij even uit zijn rol als agent en kocht de luiers voor haar, met zijn eigen geld.

“Agent Johns beschouwde de situatie en nam daarna het besluit om de luiers te kopen met zijn eigen geld, zodat het jonge kind niet zou lijden,” schrijft het politiebureau Laurel op hun  Facebook pagina. “Het is wel goed om op te merken dat de vrouw alsnog een criminele aantekening voor diefstal heeft gekregen.”

Lees ook  Dame wordt bedrogen en hangt haar woonwijk vol met opvallende posters van haar overspelige man

Lees de officiële verklaring van het bureau hieronder:

Het verhaal is sindsdien vlot het internet over gegaan, waarbij veel mensen geroerd waren door het aardige gebaar van de agent. Omdat de vrouw alleen maar zeker wilde stellen dat haar baby schone luiers had.

Later kwam er een nieuwe verklaring van de korps (hieronder) vanwege de grote hoeveelheid mensen die geraakt waren door het verhaal en geld, hulpmiddelen of luiers wilden doneren aan de jonge vrouw.

Stelen zou nooit aangemoedigd moeten worden en deze vrouw werd verantwoordelijk gehouden voor het overtreden van de wet. De moraal is echter dat je soms meer kan doen dan wat van je verwacht wordt, om iemand te helpen die minder geluk heeft dan jij.

Deel dit mooie verhaal alsjeblieft om eer te betonen aan agent Johns, en aan alle andere meelevenden agenten zoals hij!

Linda redde zijn leven – 18 jaar later negeert ze de waarschuwingen en gebeurt het ondenkbare

6-jarige sterft: Daarna vindt haar moeder mysterieuze briefjes in haar sokken