in

Vrouw plant theezakje in tuin : Nooit geweten dat 1 maand later dit zou groeien

Dag afsluiten met een hete kop thee is een uitstekende manier om iets meer ontspannen in dromenland te glijden. De meesten mensen gooien daarna hun theezakjes zonder na te denken weg. Waarom kan je in godsnaam nog doen met een gebruikt theezakje? Blijkt dat je nog heel veel kunt doen met een gebruikt theezakje, vooral in de tuin dan:

1 – De zakjes decomposteren

De meeste theezakjes worden gemaakt van een variant van een banaan. De vezels worden doorgaans gemaakt van de bladeren van abaca. Het zakje zelf breekt af en het beetje plastic dat gebruikt wordt om het zakje af te sluiten verdwijnt binnen de zes maanden.

2 – Thee voedt de grond

Theebladeren bevatten tanninezuur en voedingsstoffen die werken als natuurlijke meststoffen. Als het theezakje decomposteert worden voedingsstoffen in de aarde vrijgegeven, waardoor een gezondere groeiomgeving wordt gecreëerd.

Lees ook  Ongelooflijke grafstenen van mensen met een briljant gevoel voor humor

3 – Vermindert afval

Je theezakjes in de tuin begraven, helpt om de afvalberg te verkleinen.

4 – Theezakjes houden ongedierte op afstand

Gebruikte theezakjes helpen insecten weg te blijven van je planten. De geur weerhoudt ongedierte ervan om aan je bloemen en planten te knauwen.

5 – De geur van thee werkt ook tegen katten

Strooi gebruikte theezakjes in je tuin om te verhinderen dat katten op je favoriete planten urineren.

6 – Je kunt een tuintje aanleggen met je theezakjes

Geloof het of niet maar je kunt je eigen tuintje aanleggen met gebruikte theezakjes, een plastic bakje, water en een papieren servet. Je begraaft de zaadjes met het theezakje in een bakje en vervolgens plant je het in de tuin. Kijk maar eens wat er na 1 maand groeit !

Lees ook  De jongen werd voor het grootste deel van zijn leven gepest. Nu worden zijn tanden gerepareerd en kan hij niet meer stoppen met glimlachen

7 – Thee versnelt het decomposteren van andere dingen

Het zuur in de thee zal het composteringsproces van andere dingen rond hen versnellen.

8 – Wormen eten de thee

Wormen kunnen veilig theezakjes verteren. En meer wormen dat betekent een gezondere ondergrond …

9 – Theezakjes helpen water op te houden

Begraaf theezakjes in de buurt van de wortels van planten, bloemen en groentjes, zodat de planten meer water krijgen en dus gezonder blijven.

10 – Theezakjes helpen in de strijd tegen onkruid

Door theezakjes in de tuin te begraven ga je de groei van onkruid tegen, en dat betekent minder werk voor jou!

Heb jij ooit al theezakjes begraven? Als je iemand kent die van tuinieren houdt, vergeet dit bericht dan niet met hen te DELEN!

Peuter stikt bijna als hun kindermeisje hem onder dwang zijn eten voert

Moeder was in het 4e stadium van hersenkanker aangekomen en had nog maar enkele dagen te leven. Maar dan gaat de kerk voor haar bidden en gebeurt er een WONDER