in

Vrouw ontdekt dat ze maandenlang werd vergiftigd door collega

Maandenlang vermoedde Rong Yuan dat er iets mis was bij het ingenieursbedrijf waar ze werkte. Haar maaltijden hadden op het werk vaak een vreemde smaak en geur. Water dat ze even ergens onbewaakt had laten staan, smaakte en rook plots ook vreemd. Vaak kreeg ze acute gezondheidsproblemen op het moment dat ze iets at of dronk en ze belandde meerdere keren in het ziekenhuis.

De politie in Berkeley (Californië) gaat ervan uit dat de vrouw langzaam maar zeker vergiftigd werd door een collega. Wat hem bezielde, is onbekend. De 34-jarige David Xu werd afgelopen donderdag gearresteerd en is aangeklaagd voor het proberen te vermoorden van zijn collega Rong Yuan, met wie hij samenwerkte bij een klein ingenieursbedrijf.

Lees ook  Ervaren bushcrafters: Jos Brech gaat zeker gevonden worden

De politie vermoedt dat hij over een periode van achttien maanden herhaaldelijk giftige metalen in haar eten en water deed, waardoor de vrouw ernstige gezondheidsschade opliep.

Camerabeelden
De pogingen van de ingenieur om zijn collega te vergiftigen begonnen rond oktober 2017. In de winter van dat jaar werden ook twee familieleden van de vrouw ziek, nadat ze op verschillende momenten water dronken uit de waterfles die de vrouw van haar werk had meegenomen. Aangezien zij na een tijd begon te vermoeden dat er iets serieus mis was, bekeek ze in februari en in maart de beelden van een bewakingscamera die in het kantoor hangt. Op twee verschillende momenten is te zien hoe Xu iets in haar waterfles doet. Na een test bleek dat het water ‘een giftige hoeveelheid cadmium’ bevatte, aldus de politie.

Lees ook  Bol.com doet per direct Zwarte piet en het woord ‘blank’ in de ban

De politie liet vervolgens het bloed van Yuan Rong en de twee familieleden die ziek werden testen. Alle drie bleken ze verhoogde cadmiumlevels te hebben. ,,Blootstelling aan grote hoeveelheden cadmium kan leiden tot orgaanvergiftiging, kanker en/of de dood”, aldus de politie.

Xu is getrouwd en heeft twee kinderen. Er hangt hem minstens een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Kannibaalmeisje martelt 5-jarig broertje dood en eet zijn geslachtsdeel op.

Dít is wat je moet weten over een longaanval