in

Vrouw met corona sterft zonder dochter in levenden lijve te zien

Een vrouw is in de Amerikaanse staat Minnesota overleden aan het coronavirus nadat ze in coma een kind ter wereld bracht. Dat meldt The New York Post. De 35-jarige Aurora Chacon Esparza heeft nooit de kans gekregen om haar dochter in levenden lijve te zien.

De vrouw was zeven maanden zwanger toen ze voor het eerst symptomen vertoonde van het coronavirus. Een eerste test bleek negatief, maar haar ademhalingsproblemen en hoestbuien hielden aan. De dokter adviseerde haar om thuis te blijven, omdat zo’n test soms een onjuist resultaat oplevert.

Dat bleek inderdaad het geval. Een week later moest Aurora in het ziekenhuis worden opgenomen. Vijf dagen daarna belandde ze in een coma en moest een beademingsmachine haar in leven houden.

Lees ook  Vermist meisje (17) uit Alphen weer terecht

Keizersnede
Toen ook nog eens haar zuurstofpeil sterk daalde, zagen dokters zich genoodzaakt om de baby geboren te laten worden. De keizersnede vond plaats na dertig weken zwangerschap, veel sneller dan voorzien. Maar als er niets ondernomen werd, bestond het risico dat ze het beiden niet zouden overleven.

Andrea deed het als prematuurtje wonderwel en ook Aurora leek vooruit te gaan. Op 7 juli ging het echter weer de verkeerde kant op, met acuut zuurstoftekort tot gevolg. Uiteindelijk verloor ze twaalf dagen later – vorige week zondag – definitief de strijd.

Meer kwaad dan goed
Een ECMO-machine (die de functie van hart en longen overneemt en ingezet wordt als de beademing niet meer volstaat) had eventueel nog soelaas kunnen bieden, maar het North Memorial Hospital was daar niet mee uitgerust. Verschillende verzoeken om haar naar een ander ziekenhuis over te brengen, werden geweigerd. ,,En naar het einde toe had het geen zin meer. Het toestel zou meer kwaad dan goed hebben gedaan, omdat ze zo lang aan de beademing gelegen had”, treurt haar echtgenoot Juan Duran.

Lees ook  Politie doet onderzoek na vondst lichaam van jongen (17) in Terneuzen

,,Aurora had geen onderliggende aandoeningen, we hadden nooit gedacht dat dit ons zou kunnen overkomen”, stelt de man. ,,Gelukkig kan ik me nog enigszins optrekken aan onze dochter. Ze weegt nu 1,9 kilo en kan zelfstandig ademen.”

Het koppel heeft ook nog een zoon (1) en een dochter (7).

Nepagent opgepakt

Seb (11) overleden nadat zijn laatste wens in vervulling ging