in

Vrouw kocht goedkope handtas in supermarkt – toen ze de binnenzak opende vond ze een geheime brief

Het is heel gebruikelijk dat veel van onze kleren, schoenen en accessoires tegenwoordig in Azië worden vervaardigd. Veel bedrijven kiezen ervoor om hun productie daarheen te verhuizen vanwege de goedkope arbeidskrachten, maar tegen welke prijs?

Volgens de Huffington Post kocht Christel Wallace, een vrouw uit Arizona, VS, ongeveer een maand geleden een goedkope tas bij de supermarkt Walmart. Er was niets bijzonders aan de tas toen ze er in de winkel naar keek, maar toen ze thuiskwam ontdekte ze iets vreemds.

In de kleine binnenzak vond ze een met de hand geschreven brief in het Chinees. Christel spreekt geen Chinees, maar was toch nieuwsgierig naar de tekst. Ze zocht een tolk die haar vertelde dat de briefschrijver een gevangene in een gevangenis in de provincie Guangxi in China bleek te zijn.

Lees ook  Tony (61) heeft een relatie met haar vroegere oppaskind

De brief beschrijft hoe de werkomstandigheden van deze gevangenen eruit zien. Er staat dat ze tot 14 uur per dag werken. Als ze hun taken niet aankunnen worden ze mishandeld. Bovendien zijn hun salarissen zo laag dat het meer kost om in de gevangenis te verblijven dan wat ze verdienen.

Lees ook  Wel of geen bezoek, Bjorn viert zijn achttiende verjaardag hoe dan ook

Nadat Walmart over de brief hoorde is het aan een verificatieproces begonnen.

Christels dochter Laura was er kapot van toen ze de vertaalde brief las. Het volgende zei Laura tegen Tucson:

IK HEB GEEN MIDDELEN OF TOEGANG OM HEN TE HELPEN. HET GEBEURT ZO VAAK DAT WE EEN WINKEL INGAAN EN IETS KOPEN ZONDER ONS ZORGEN TE MAKEN OVER DE HERKOMST ERVAN. WE STAAN NOOIT STIL BIJ HOE HET GEMAAKT IS, EN WIE HET HEEFT GEMAAKT.

Nou, misschien moeten we dit wel doen? Wat denk jij?

Achttien jaar na de moord op haar jongste dochter (10) verliest moeder ook tweede kind door moord

De man vond de fidget spinner van zijn vrouw in de la – en besefte toen wat het eigenlijk was