in

Vrouw is de eerste persoon die experimentele vaccinatie krijgt tegen het coronavirus

Amerikaanse onderzoekers hebben de eerste opnamen gemaakt van een experimenteel coronavirusvaccin. Gisteren, maandag 16 maart, zijn ze begonnen met de proef op mensen te testen.

De proef in een vroeg stadium wordt geleid door Dr. Lisa Jackson, een senior onderzoeker bij het Kaiser Permanente Washington Health Research Institute in Seattle, Washington, dat het epicentrum is geworden van de Amerikaanse uitbraak, met 42 van de 69 doden.

Moeder van twee Jennifer Haller, 43, was de eerste die de foto ontving, en gaf toe dat haar twee tieners ‘denken dat het cool is’ dat ze deelneemt aan de studie.

Haller zei terwijl ze op haar beurt wachtte: ‘We voelen ons allemaal zo machteloos. Dit is een geweldige kans voor mij om iets te doen.’

Studieleider Jackson zei: “Iedereen wil doen wat hij kan in deze noodsituatie.” Ze voegde eraan toe: ‘We zijn nu teamcoronavirus.’

LEES OOK!
61-jarige vrouw bevalt van haar eigen kleindochter, zodat haar zoon vader kan worden

Onderzoeksvrijwilligers – gezonde mensen tussen 18 en 55 jaar – zijn zorgvuldig geselecteerd voor de proef, die niet alleen de veiligheid van het vaccin zal testen, maar ook het vermogen ervan om een ​​immuunrespons bij de vrijwilligers op te wekken.

Sommige mensen krijgen hogere doseringen dan anderen om te testen hoe sterk de inentingen moeten zijn.

Onderzoekers zullen bloedmonsters nemen om te zien of het vaccin het immuunsysteem helpt of niet, en zullen ook uitkijken naar eventuele bijwerkingen.

‘We weten niet of dit vaccin een immuunreactie zal veroorzaken of dat het veilig zal zijn. Daarom doen we een proef’, zei Jackson.

‘Het is niet in het stadium dat het mogelijk of verstandig zou zijn om het aan de algemene bevolking te geven.’

In de loop van de komende zes weken schrijft het team 45 deelnemers in voor de proef.

LEES OOK!
6 foto’s die laten zien hoe hilarisch en onvoorspelbaar een relatie kan zijn

Jackson vervolgde: “Dit werk is van cruciaal belang voor de nationale inspanningen om te reageren op de dreiging van dit opkomende virus.

“We zijn bereid om deze belangrijke proef uit te voeren vanwege onze ervaring als NIH-centrum voor klinische proeven sinds 2007.”

Het National Institute of Allergy and Infectious Diseases zorgde ervoor dat het nieuwe vaccin versneld werd opgenomen in klinische onderzoeken.

Nieuwe geneesmiddelen moeten drie fasen van klinische proeven doorlopen om als veilig te worden beschouwd.

Directeur Anthony S. Fauci zei in een verklaring: “Het vinden van een veilig en effectief vaccin om infectie met SARS-CoV-2 te voorkomen, is een dringende prioriteit voor de volksgezondheid.”

Hij voegde eraan toe: “Deze fase 1-studie, die in recordtempo is gestart, is een belangrijke eerste stap om dat doel te bereiken.”

Man staat buiten het verpleeghuis van zijn vrouw om 67-jarig jubileum te vieren nadat coronavirus ze scheidden

Broers in grote problemen nadat ze 17.000 flesjes hand sanitizer kochten om door te verkopen