in

Vrouw houdt er een bijzonder huisdier op na dat steeds populairder wordt – een Afrikaanse reuzenslak!

Metro bericht dat de Afrikaanse reuzenslak zijn opkomst maakt als huisdier. Een paar voordelen: nergens haren, nooit uitlaten en geen allergieën.

“Slakkenliefde is iets bijzonders. Ik zit iedere avond met haar op de bank. Het is zo rustgevend”, geeft groot fan Kim Jonkmans aan tegen Metro.

De 32-jarige Kim importeert en kweekt de slakken met haar bedrijfje SnailCorner. Samen met Naturalis uit Leiden onderzoekt Kim de slakken ook.

Lange tijd dacht Kim de enige te zijn die van slakken hield. Al sinds kind was ze gek van de beestjes. In andere landen zoals Duitsland, Engeland en Italië is de reuzenslak al langer een geliefd huisdier.

Lees ook  Deze pasgeborene sterft kort nadat het ter wereld kwam. De artsen staan voor een raadsel. Wat is hier gebeurd?

Huisjes van de reuzenslak kunnen wel 15 centimeter lang worden en een halve kilo wegen. Ze kunnen wel 10 tot 15 jaar oud worden. Er komt ook een goede verzorging bij kijken. Je moet dus niet te lichten denken over het houden van een reuzenslak. En als ze ziek worden kan je de slak moeilijk naar de dierenarts brengen.

Het geld dat Kim verdient met het verkopen van babyslakjes (zo’n 15 euro per stuk) gaat naar het importeren van nieuwe soorten. Er staat een reis naar Madagaskar gepland om ze daar in het wild te bekijken.

Lees ook  Vader steekt zijn 3-jarige dochtertje in brand, omdat ze ‘te knap’ is

Aan Metro geeft Patricia Toet aan ook te zijn bekeerd:

“Ik kwam ermee in aanraking via Facebook en vond het in het begin helemaal niets. Vieze slijmbeesten denk je eerst. Maar dat valt reuze mee. Het is juist heel rustgevend als ze bij je zitten.”

Wat vindt jij? Zou jij een slak als huisdier voor kunnen stellen? Laat het ons weten in de comments!

Echtgenoot is geschokt als hij ontdekt dat zijn vrouw een maagd is – haar verklaring deed me schaterlachen!

De jury schrikt van haar muziekkeuze, maar niet veel later zorgt ze er toch voor dat de tranen gaan rollen