in

Vrouw heeft zes jaar last van gevoel van “rollende bal” in haar buik, pas dan ontdekken artsen wat er aan de hand is…

Al meer dan zes jaar had ze last van voortdurende buikpijn. Enkel door af en toe te gaan neerliggen, kon ze de pijn een beetje verzachten. Bovendien had ze bij de kleinste beweging het gevoel dat er een bal aan het rollen was in haar buik. Nu hebben artsen in de Verenigde Staten ontdekt wat er aan de hand was met de jonge vrouw.

De 28-jarige vrouw, van wie de naam niet genoemd wordt om privacyredenen, was gedurende zes jaar al naar meerdere artsen gegaan om de oorzaak van haar pijn te achterhalen. Pas toen ze doorverwezen werd naar een uroloog in het Henry Ford Hospital in de Amerikaanse stad Detroit, kreeg ze antwoorden.

Lees ook  Ophef over voorstel VVD: ‘Werklozen moeten vakken vullen’.

Rollende bal

Ze vertelde hem dat ze tijdens het rechtopstaan en -zitten voortdurende ernstige buikpijn had. Pas als ze ging neerleggen, werd de pijn iets draaglijker. Bovendien had ze het gevoel van een “rollende bal” in haar lichaam als ze zich bewoog. Dat staat te lezen in de studie van het ziekenhuis.

Na een reeks grondige onderzoeken, waarvan ze enkele al eerder had ondergaan, kreeg de vrouw een definitieve diagnose te horen. Volgens de uroloog had ze nefroptosis, ook wel zwerfnier of wandelende nier genoemd. Bij die aandoening daalt de nier in staande positie meer dan vijf centimeter ten opzichte van een liggende positie.

Lees ook  Naakte jongen doet alsof hij bij geheime dienst werkt en bouwt flitslichten in auto

Oorzaak

“Zelfs in ernstige gevallen is de aandoening vrij makkelijk te diagnosticeren en te behandelen”, zo deelt het ziekenhuis mee. “Toch nemen dokters vaak niet de tijd om daarnaar te kijken of te zoeken, aangezien het niet zo vaak voorkomt.”

Bij een later onderzoek zagen ze dat de nier van deze vrouw maar liefst zes centimeter bewoog. De specialisten gingen over tot een kijkoperatie, waarbij de nier op de juiste plaats werd vastgezet.

Onderzoekers hebben tot nu toe de exacte oorzaak van de aandoening nog niet kunnen achterhalen, maar er wordt gedacht dat ze te maken heeft met onvoldoende ondersteuning van het bindweefsel rondom de nieren.

Dit is de foto die Facebook verwijderde en nu overal op het internet wordt gedeeld

96-jarige vrouw zet huis te koop – geïnteresseerden gaan binnen en ontdekken een huis dat 72 jaar lang onaangeroerd gebleven is