in

Vrouw gebroken wanneer haar hond zonder spoor verdwijnt – 3 jaar later beseft ze wat ze met haar gedaan hebben

Ik kan me (en wil me) niet voorstellen hoe het moet voelen wanneer mijn hond zou weglopen. De angst dat hem iets zou kunnen overkomen zou me kapotmaken.

In de meeste gevallen zien eigenaars hun hond vroeg of laat terug, maar in het geval van Monica Mathis was het een totaal ander verhaal.

De vrouw had de hoop helemaal opgegeven dat ze haar hondje ooit zou terugzien. Maar op een dag veranderde alles. Monica zag ergens een foto van een hond die helemaal leek op haar eigen hondje Hazel.

Razendsnel greep ze haar telefoon om de waarheid te achterhalen.

In maart van vorig jaar werd in het dierenasiel van Manatee County in Florida, een hondje binnengebracht, DayDay.

Eigenaar spoorloos
De trouwe medewerkers van het asiel zagen dat de hond gechipt en geregistreerd was, maar toen ze de eigenaar probeerden op te sporen botsten ze op gedateerde informatie. Daardoor waren ze niet in staat om iemand te vinden die zijn of haar hond verloren had. Dat meldt People.

Omdat de eigenaar niet opgespoord kon worden, gaven ze DayDay op voor adoptie om voor haar een warme, liefhebbende thuis te vinden.

Lees ook  Corona-vaccinatie weigeren, mag dat?

Gezicht op blikje bier
Na 10 maanden doorgebracht te hebben in een dierenasiel, koos de organisatie ervoor om een nieuwe campagne op te starten samen met de lokale brouwerij Motorworks Brewery, uit Florida.

Foto’s van de koppen van de honden die nog steeds op zoek waren naar een nieuwe thuis, werden op blikjes bier geprint. Met de opbrengsten daarvan konden ze zo een nieuw asiel beginnen.

Doorheen de hele V.S. werden de blikjes verkocht en dat leidde uiteindelijk tot een prachtige reünie.

In de staat Minnesota, zo’n 225 kilometer verderop, had Monica Mathis de nieuwe bierblikjes gezien. Op een van de bewuste blikjes had ze een hond gezien die als twee druppels water leek op haar eigen vermiste hond Hazel, die drie jaar eerder was weggelopen en nooit was teruggekeerd.

Hond ontdekt
Monica wist meteen wat ze moest doen en contacteerde het asiel om informatie over de hond te verkrijgen. En ze had gelijk!

Lees ook  Artsen waarschuwen: 6 redenen waarom je je oren niet met wattenstaafjes moet schoonmaken

DayDay heette dus eigenlijk Hazel. Het asiel deed er daarna alles aan om Hazel en Monica terug samen te brengen.

Er werd vervoer geregeld, zodat de hond helemaal tot in Minnesota kon raken.

Prachtige reünie na 3 jaar
“We zijn in de wolken dat Hazel en Monica elkaar hebben teruggevonden. Een van onze belangrijkste taken als asiel is om verloren honden terug te brengen naar hun baasjes.

Ieder dier verdient een warme thuis en we weten alvast dat Hazel daar terug naartoe kan,” vertelde een vertegenwoordiger van het asiel aan People.

Het is nog steeds onduidelijk hoe Hazel erin geslaagd is om in Florida terecht te komen. Maar wat vaststaat, is dat ze eindelijk terug samen is met haar familie.

We zijn alvast ontzettend dankbaar dat organisaties als deze er alles aan doen om dierenlevens beter te maken en om verloren honden terug te brengen naar hun eigenaars.

Vind jij het ook belangrijk dat er zo’n diensten bestaan? Deel dan zeker dit artikel om je steun te betuigen!

Kat rent 5 keer brandend gebouw in om haar kittens te redden

’Dode bij schietpartij Leersum is vader omgebrachte Dunja (23)’