in

Vrouw die kan wandelen gebruikt rolstoel en wil dat dokters haar van haar middel naar beneden verlammen…

De 58-jarige Chloe Jennings-White heeft een echt zeldzame aandoening. Ze wil als een gehandicapte persoon leven. Ze kan wandelen en zelfs skiën, maar ze wil het gebruik van haar benen verliezen.

Jennings-White lijdt aan het Body Integrity Identity Disorder (BIID). De aandoening maakt het voor haar moeilijk om een of meerdere lichaamsdelen te aanvaarden. Ondanks het feit dat ze “normaal” is, dringt ze erop aan om in een rolstoel te zitten.

Haar ziekte is zo ernstig dat ze zelfs bereid is om te betalen voor een operatie om haar te verlammen van haar middel naar beneden.

Ze vond zelfs een dokter die bereid is om het uit te voeren, maar de kostprijs van €12.000 houdt haar tegen. Jennings-White getuigde in een interview:

“Ik kan het me misschien nooit veroorloven, maar ik zal het me nooit berouwen als ik het wel kan.”

“Iets in mijn hersenen zegt me dat mijn benen niet verondersteld worden om te werken. Gevoel in mijn benen hebben, voelt gewoon fout aan.”

Lees ook  Elvis zijn kleindochter is volwassen geworden – zie jij overeenkomsten met ´the King´?

Mensen die haar ziekte niet begrijpen reageren doorgaans erg negatief op haar wensen. Met zoveel mensen met een beperking die alles zouden geven om fysiek weer helemaal goed te functioneren, stoot Jennings-White hen tegen de borst als iemand die ondankbaar is voor haar lichaam.

Ze kreeg bedreigingen en beledigingen van andere mensen.

Jennings-White wilde haar benen zo graag verliezen dat ze zichzelf enkele keren intentioneel verwondde. Toen ze negen was, viel ze met haar fiets opzettelijk van een 1,5 meter hoog podium. Ze belandde op haar nek.

Ze bekent dat ze gaat skiën omdat ze het spannend vindt dat ze zou kunnen vallen en verlamd raken.

De vrouw zei:

“Ik ski extreem snel, en ga altijd voor de gevaarlijkste pistes. Elke activiteit met een risico om verlamd te raken, geeft me een gevoel van opluchting van de angst veroorzaakt door BIID.”

“Mijn vrienden en familie worden soms een beetje bezorgd wanneer ik ga skiën omdat ze weten dat ik erg agressief ski en ze weten dat ik het liefst van al verlamd zou willen zijn.”

Lees ook  8-jarige jongen wordt aan boom vastgebonden en levend verbrand

Ze had uiteindelijk een ski-ongeval. Ze was op zoek naar beensteunen toen ze op een groep van mensen stootte die net als haar denken. “Het was een grote opluchting. Ik was geen freak … er bestaan honderden mensen als mij”, zei ze.

Jennings-White zocht de hulp van een psychiater, Dr. Mark Malan, om haar aandoening te behandelen.

De dokter legde uit:

“De vraag die ik vaak stel is, is het beter dat iemand doet alsof ze een rolstoel nodig hebben, of dat ze zelfmoord plegen? Een mogelijkheid zou kunnen zijn om de zenuwen enige tijd te blokkeren zodat ze haar benen een tijdje niet kan gebruiken. Zo kan de patiënt de realiteit testen van tijdelijk gehandicapt te zijn. Het zou BIID patiënten de kans geven om van gedachten te veranderen.”

Bekijk de onderstaande video voor meer!

Waarschuwing: vul jij je plastic flesje weleens? Stop er meteen mee! Het kan heel gevaarlijk zijn!!

Seconden in de auditie onderbreekt Simon de tiener en eist nieuw en moeilijk nummer om hem van z’n sokken te blazen….