in

Vrouw bijna blind na operatie met gekleurde oogimplantaten

Nadinne Bruna had het wel gezien met haar hazelnootkleurige ogen. Het Argentijnse Instagram-model, dat zo’n 200.000 volgers mee laat genieten van alle chirurgische ingrepen die zij ondergaat, besloot voor licht grijs te gaan. Geen lenzen, maar een permanente aanpassing. In Colombia kon ze voor een koopje onder het mes. Met alle gevolgen van dien.

Dat oogspecialisten voor de permanente aanpassing waarschuwen, was Nadinne kennelijk ontgaan. Ook het feit dat er in de Verenigde Staten geen arts te vinden is die de verboden operatie uit wil voeren, doet geen alarmbellen rinkelen. Ze vindt uiteindelijk de Colombiaanse arts Eugenio Carbrera bereid haar voor een vriendenprijsje te ‘helpen’.

Voor 3.000 dollar kan Nadinne in Bogota haar saaie bruine kijkers vaarwel zeggen. ,,Slechts drie uurtjes vliegen vanaf Miami’’, zegt de Argentijnse. Voor dat bedrag moet ze van Carbrera de behandeling, waarbij gekleurde siliconenplaatjes in haar ogen worden aangebracht, wel aanprijzen bij haar volgers. Een beslissing die haar flink zal opbreken.

Lees ook  Thaise politie jaagt op de moeder, die haar zoontje met een plastic koord vastbond

Naïef geweest
Nadinne kreeg haar zo gewilde grijze ogen, maar raakte bijkans blind ,,Mijn ogen waren voor de operatie helemaal in orde, wat was ik naïef’’, treurt Nadinne. De conditie van haar ogen gaat na de operatie snel achteruit. Nadinne ziet wazig, haar ogen zijn rood en doen zeer. ,,Mijn pupillen kunnen zich niet meer aanpassen, waardoor ik heel gevoelig ben geworden voor licht.’’ Het zicht in haar rechteroog neemt af tot 20 procent, het linkeroog met de helft.

Lees ook  Jongens in Alkmaar gooien vuurwerk naar geleidehond

Door het gekleurde implantaat is de druk in Nadinnes oog zo groot geworden dat er schade aan haaroogzenuw is ontstaan. Die beschadiging laat zich niet meer terugdraaien. ,,Mijn leven is verpest’’, vertelt Bruna, die in een zware depressie terecht is gekomen. Ze heeft, naar eigen zeggen, het zicht van een 90-jarige en hoopt maar dat de situatie niet verder verslechtert.

Doordat Nadinne constant wazig ziet en haar ogen maandenlang rood en pijnlijk zullen zijn, is het maken van foto’s niet meer mogelijk. Haar bron van inkomsten valt daardoor weg. ,,Ik verdien mijn geld via mijn Instagram-account. Toen mijn ogen rood waren kon ik geen fotoshoots doen en moest ik leven van mijn spaargeld.’’

Meisje van 8 ver-kracht en vermoord

Fans weten het zeker: de geest van André Hazes is te zien op deze foto